Volkswagen Tiguan 2010: Schudden tijdens koppelen

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 110

We hebben pas een Tiguan 1.4tsi 4motion handbak. Nu heb ik het idee dat de auto tijdens het koppelen ruw is. Eenmaal tijdens het rijden de koppeling ingedrukt, voelt het aan alsof de koppeling te hard ontkoppelt en schud de auto. het schudden is alleen tijdens rijden en het gebeurt alleen tijdens koppelen. Hij blijft niet schudden. Hoe hoger de versnelling, hoe minder geschud.

Heeft iemand een idee wat het kan zijn?

11muhammed11

Geplaatst door 11muhammed11 , lid sinds 1 jaar geleden

1 Reactie

bert klein PRO, 6 maanden geleden

Koppeling versleten
Dual massa vliegwiel te veel speling
Auto gaat bokken en schudden als je in z,n eerste versnelling op laat komen,

    bedankt voor je antwoord. Het zit namelijk zo dat tijdens het op laten komen helemaal geen probleem is. alles is vloeien. Maar als je van z'n 1 naar 2 en 2 naar 3 enzovoort, koppeling indrukt, lijkt het alsof er iets losschiet. Dit is bij elke versnelling. Gisteren cardanas gecontroleerd op kapotte rubbers, maar er was niks te zien. hopelijk geeft deze informatie meer inzicht. - 11muhammed11, 6 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.