Volkswagen Golf III: Schurend geluid bij t rijden

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo, Ik heb gister een golf 3 1.4 gekocht.op t eerste gezicht een goeie auto maar nu bij het rijden hoor ik een schurend geluid bij de voorkant wegkomen.Laat ik onder het rijden het gas los hoor ik het niet meer,(wil niet zeggen dat t er nie meer is)maar geef ik weer gas en ik trek de auto door in zn 2 maakt ie dat schurende geluid weer.Het is een beetje hoge schurende "Tingeling" geluid(weet nie hoe ik t anders moet omschrijven)nou heb ik ook het probleem dat als de auto stationair loopt in zn vrij en met de koppeling niet ingedrukt,geklapper onder het blok vandaan komt.
(niet altijd)Weet iemand wat dit zou kunnen zijn en of deze 2 dingen met elkaar in verband staan?Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.Groetjes Willy-W

Willy-W

Geplaatst door Willy-W (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (5) PRO, 15 jaar geleden

dat schuurende geluid zou de anker plaat kunnen zijn die tegen de remschijf komt of dat er teveel wielspeling is.
ik zou zeggen haal de wielen er eens af en kijk het eens goed na.
voor dat geklapper zou ik goed luisteren naar de distrubutie en bij twijvel de boel demonteren om tezien of daar niks mis mee is meer is er zo niet over tezeggen.

groetjes jan.

Willy-W (0), 15 jaar geleden

Ik zal morgen ff kijken waar t geklapper precies wegkomt.En als schuren bij het voorwiel zou moeten zitten dan moet ik het toch ook horen als ik met 80 km per uur de koppeling ingedrukt hou?dan is t nl. stil en zodra ik m weer in zn versnelling zet en gas geef hoor ik het weer.Ben bang dat t in het blok zit maar ik kan me vergissen.ik kijk alles morgen nog ff goed na.In ieder geval bedankt.
Groeten William

Ary (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk is er een baklager defect van de uitgaande as of van het differentieel.

gr. Ary

Willy-W (0), 15 jaar geleden

Wat zal mij dat dan ongeveer gaan kosten als ik t laat repareren?

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Willy-W]Wat zal mij dat dan ongeveer gaan kosten als ik t laat repareren?[/quote]
Bak wegflikkeren en eentje van een donorwagen halen is de snelste en goedkoopste oplossing. zou beginnen met doorrijden totdat ie stopt of de herrie ondragelijk wordt.

Ary (0) PRO, 15 jaar geleden

Laat er anders eens door iemand met VW ervaring naar luisteren voordat je kosten gaat maken. Luisteren via dit forum is nog steeds niet mogelijk...........Is het in werkelijkheid ook zo dan is de oplossing zoals audia4 omschrijft zeer goed.

Gr. Ary

Willy-W (0), 15 jaar geleden

Ik laat m van de week even nakijken bij een garage, ik hoop dat het een simpel probleem is en dat ik niet de hele bak weg hoef te gooien, dat laat mijn portomonee helaas niet toe. Zodra ik meer weet laat ik t jullie weten. iig Bedankt voor de reacties
Groeten William

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.