Volkswagen Polo diesel: Schurend geluid in bochten

Bouwjaar: 1987

Ik heb een Polo diesel (1.3) uit 1987. Sinds kort het volgende probleem: als ik een linker bocht neem, komt er uit de richting van het rechter wiel een die schurend geluid. Ook bij niet zulke scherpe bochten en lage snelheden. Zowel met de koppeling in als uit.
ECHTER: met de motor UIT en de auto uit laten rollen, dan de bochten maken, hoor ik het geluid NIET.
Wie heeft er een goed idee??!!???

Paul8558

Geplaatst door Paul8558 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Paul8558 (0), 19 jaar geleden

Probleem gevonden. Eerst heb ik uitgebreid de wiellagers en de aandrijfas onderzocht, waarna ik het probleem dus niet kon vinden en het bericht had geplaatst. Tip die ik nu uit praktijk heb gekregen: zoek VERDER en naar ogenschijnlijk (!) ONLOGISCHE oorzaken! Het was namelijk de dynamo, waarvan de steun was afgebroken door een losgelopen bout.... De dynamo zit zo dicht bij de rechter wielkast, dat deze bij het nemen van een linker bocht met de poelie tegen de wielkast aan liep...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.