Volkswagen Polo: vervangen bobine

Bouwjaar: 1996

Hoi.

Afgelopen maandag ben ik rijdend ergens aangekomen maar toen ik 45 minuten later weer wilde weggaan wilde de auto niet starten.
Motorkap open bleek me bobine aan de voorkant licht verbrand te zijn tevens was de bobine gescheurd. Ik heb een andere geregeld en erin gezet. Auto starte maar nu loopt ie in noodprogramma. Accu polen er 30 minuten af geeft niet het gewenste resultaat.Heb er 200 km al mee gereden. Heeft er iemand enig idee waar het eventueel nog meer aan kan liggen? Auto rijd verder wel erg goed, alleen loopt ie stationair te hoog in toeren (1000 a 1100 t/min)en geeft de auto zelf gas bij stationair. Het is een 1.6 AEE motor.

Alvast bedankt groetjes Stefano

Geplaatst door

steef11065 (0)

al 22 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

denk dat deze met de computer gereset moet worden, eerst even het gasklephuis schoonmaken en dan ook meteen gasklepcalibratie doen. helaas moeten beide met diagnoseapparaat.

succes

audia4 0
badge

19 jaar

Was er ook niet een truukje mogelijk voor de calibratie? Auto op contact zetten, 2 min wachten, starten en daarna 2 min wachten zonder gas aanraken. Of zoiets.
Ik heb het ergens gelezen, maar weet niet of het werkt.

dutch123 165

19 jaar

Ik ben vandaag bij vw-dealer geweest en inderdaad die stelde zelfde diagnose. Heb vanavond de gasklep gereinigd en morgen word de gasklep gekalibreerd. Ben benieuwd...laat jullie nog ff weten of het morgen gelukt is.

steef11065 0

19 jaar

Ben helemaal blij. De auto loopt weer als vanouds.
Vandaag is de gasklep weer in de basis stand gezet.
Bedankt voor de hulp
Groetjes Stefano

steef11065 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.