Volkswagen Polo: EGR KLEP RAMMELT EN MOTOR ROOKT ENRORM

Bouwjaar: 1999

Hallo ik ben bezig aan een polo 47kw diesel van 99. deze auto heb ik van een kennis en is er slecht aan toe. maar om eerst wat zicht op de auto te krijgen moet hij eerst goed lopen en daar zit het probleem..de motor loopt niet regelmatig en vertoond veel roetsporen. de egr klep rammelt constant en ik heb de indruk dat de luchtklep in de aanvoerbuis niet goed functioneerd..de motor staat naar de merktekens te hebben gekeken op tijd (vliegwiel,brandstofpomp,nokkenas) wie heeft zoiets al eens meegemaakt.,graag hulp.mijn email zal wel vermeld staan maar ik toets hem nog maar eens in hkramer@zeelandnet.nl bvb veel dank.
overgens is de egr klep gewoon in orde.

dupl-u-762-5dd1488292a13+KRAMER

Geplaatst door dupl-u-762-5dd1488292a13+KRAMER (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Misschien moet je eerst de luchtklep open houden en kijken of de EGR dan wel goed werkt. Het motormanagement zal de EGR gaan sturen aan de hand van het luchtmassa signaal. Als de luchtklep die verstoort, kan ik me hier wel iets bij voorstellen.
Mijn gok zou dan zijn dat het ventiel van de luchtklep lekt.
(ik neem even aan dat je met luchtklep de klep bedoelt die even dicht gezet wordt als de motor uitgezet wordt)

H&k (0), 19 jaar geleden

ik zou de leiding die de uitlaat verbind met de EGR eens afsluiten met een plaatje. Als die egr gelekt heeft kan het inlaat traject behoorlijk vuil zijn.
Goed schoonmaken en de rest verbrand vanzelf wanneer de EGR buiten werking is....

dupl-u-762-5dd1488292a13+KRAMER (0) PRO, 19 jaar geleden

ik ben gaan zoeken en dit is het antwoord.heel het inlaatsprytstuk was zo vervuild dat de luchtinlaad van de 4e cil en het egr kanaal ervan helemaal vol zaten met roet,ik heb de boel grondig schoongemaakt en hij loopt weer netjes op 4cilinders en de egrklep is ook weer rustig.
bedankt voor de medewerking.hugo

H&k (0), 19 jaar geleden

Houd er rekening mee dat de vervuiling is veroorzaakt door die EGR klep. Die regelt dat er uitlaatgassen terug het inlaattraject in gaan....Om te voorkomen dat de boel weer dichtslibt zou ik de EGR buiten werking zetten ( dicht dus)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.