Volkswagen New Beetle: servo-olie spuit uit reservoir

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19tdi (90pk)

ik ben zopas naar de autokeuring geweest en toen ze de wagen daar op de brug zetten en met de wielen draaiden spoot de servo-olie uit het reservoir.
resultaat...afgekeurde wagen!
Het oliepeil stond op perfect niveau en stuurbekrachtiging werkt anders zoals het moet...iemand enige ervaring?
thnx

dimitri1405

Geplaatst door dimitri1405 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (515) PRO, 10 jaar geleden

volgens mij hoor je eigenlijk aan het stuur te draaien, en niet aan de wielen. denk dat er dan niks gebeurt. heb dat fenomeen wel eens meer gezien. lijkt mij wanneer je , desnoods met draaiende motor, op de brug het stuur geheel van li naar re draaid en er lekt niks dit geen reden tot afkeur is. moet er wel bij zeggen dat ik de belgische apk-regels niet ken, en ze geloof ik wel eens meer aparte ideeen hebben.

dimitri1405 (0), 10 jaar geleden

wel ik was ook van de veronderstelling dat zolang je servo of stuurinrichting werkt wanneer de motor draait en je hebt zowel met draaiende motor als stilgelegde motor geen lekken (als je aan je stuur draait),de keuring wel in orde zou zijn...niet dus!
Het gekke is dat wanneer de motor draait en je de wielen van links naar rechts draait er geen olie uit de oliestop spuit...enkel wanneer de motor niet draait verandert de boel in een mooi olie-fonteintje!
Op het controle verslag heeft de controleur gezet; lekkage aan stuurinrichting maar wanneer ik 'm vroeg wat de oorzaak of oplossing hiervoor is antwoorde hij 'ik weet niet...ik heb dit nog nooit gezien'!

kaleido 1 (1860) PRO, 10 jaar geleden

Vreemde ideeen hebben ze daar in belgie.
Hij zal waarschijnlijk niet weten wat hij aan het doen is.
Dit verschijnsel komt bij meerdere auto s voor.
Motor uit , komt er olie uit het dopje, motor aan niets aan de hand.
Naar een ander keurringsstation gaan , als dat mogelijk is.
Of een andere dop erop.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Dan heeft het reservoir te vol gezeten. Waarschijnlijk als je het nog eens doet, komt er niets meer uit.

dimitri1405 (0), 10 jaar geleden

tja probleem is dat ik naar hetzelfde keuringstation moet omdat ik een rode kaart had...
volgens mij stond het oliepeil goed maar vond wel dat de olie vrij lopend was en vooral heel vuil (zwart) dus heb alvast de olie zoveel mogelijk leeggepompt en nieuwe propere servo-olie gebruikt...lijkt me iets dikker te zijn dus wie weet heeft hij het nu niet meer.
ik ga straks de wagen eens opkrikken en zelf eens proberen.
zou het kwaad kunnen dat ik een beetje vals speel en enkel voor de keuring de dop volledig probeer af te sluiten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.