Volkswagen New Beetle: slecht starten warm

Bouwjaar: 1999

Goeie dag , heb een beetle met motor alf tdi , als hij koud is start hij zeer goed , warm doet hij 30 a 40 seconden over om te starten , geen foutcode , sensor van temperatuur ontkoppelen en wel goed starten als hij warm is , sensor vervangen en zelfde probleem , iemand raad ??? Groetjes marc

marc denuit

Geplaatst door marc denuit (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit is weer het bekende verhaal van te laag starttoerental bij warme motor waardoor de ECU niet inspuit en de motor dus niet aanslaat.
Startmotor vervangen door een gemodificeerd exemplaar (hoger starttoerental) en de accu grondig testen.
Gr.
Paul

marc denuit (0) PRO, 18 jaar geleden

Paulus dag ,is het mogelijk om mij de meetwaardeblok te geven voor toerental te checken ? Dank bij voorbaat en zal het nachecken....

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Marc,
Ik kan het je niet vertellen, maar iemand anders wel?
Koud goed starten, warm slecht starten en met losgetrokken temp voeler wel goed warm starten is 99% zeker een te laag starttoerental.

Succes,
Paul

marc denuit (0) PRO, 18 jaar geleden

is het mogelijk ¨[iemand] om mij de meetwaardeblok te geven voor toerental te checken ? Dank bij voorbaat ...marc

erik2819 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kunt het beste de raad van Paulus opvolgen.Als je de auto op contact in meetwaardenblok zet en je gaat starten dan valt volgens mij je tester weer terug in de beginstand.

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Behalve met de VAS kast dan kan je wel de starttoerental zien als ie niet aan slaat,maar ik zal ook zeker paulus ze raad opvolgen.Accu grondig testen en bij een zwakke accu vervangen.Mocht het nog niet genoeg helpen een andere startmotor monteren.Zal ook wel gelijk de pomptimming checken.Dan heb je eigenlijk zo beetje alles gehad die deze klacht kan veroorzaken.

suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.