Volkswagen Golf: Slecht starten/pingelen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BLN, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 66

Na vervangen van krukaskeerring bakzijde, 4 bougies, 2 bobines en de carterpan loopt deze slecht. Slaat moeizaam aan, toerental schommelt van 1500 naar 500 rpm met afslaan tot gevolg. Gas erop houden blijft het wat stabieler maar met licht ploffen. Startmotor slaat tijdens het starten ook soms terug. Het lijkt net een oude benzine met stroomverdeler die wat te veel vervroegd is. Uitgelezen met VCDS, geen foutcodes.

Stekkers van de bobines zitten ook allemaal juist (kun je al onmogelijk verwisselen). Alles is terug correct aangesloten, ook alle vacuumleidingen. Want valse lucht was mijn eerste gedachte ivm het schommelen van de toeren. Maar dat verklaart het ploffen en terugslaan van de starter toch niet?

Voordien startte en liep die goed, enkel soms cilinderoverslag, vandaar 4 nieuwe bougies en 2 bobines vervangen. Want met uitlezen voordien en wisselen van de bobines verplaatste de fout zich mee van cilinder.

Maar bon, weet nu even niet wat dit kan zijn. Kan met VCDS eens de meetwaardeblokken pakken maar daar ben ik nog niet zo in thuis, dus tips daarover ook welkom.

Mvg Jeroen

fenj

Geplaatst door fenj (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jaker (0) PRO, 4 jaar geleden

Is er met het vervangen van de krukaskeerring niet iets mis gegaan?
In de krukaskeerring zit n.l ook de sensorring voor de bepaling van het bdp.(niet zichtbaar werkt met magnetische blokjes,vergelijkbaar met abs in de wiellagers).
Deze keerring moet met een speciaal VAG hulpstuk worden gemonteerd zodat de krukaspositie sensor g28 de juiste krukas stand kan aflezen.

fenj (0), 4 jaar geleden

Ja lap.. Totaal geen rekening mee gehouden dus. Kan het zonder speciaal gereedschap ook niet?

jaker (0) PRO, 4 jaar geleden

Nou ja ,onmogelijk, hier is een link naar een filmpje over het gebruik van het speciaal gereedschap https://toolsmate.be/index.php/speciaal-...
het probleem is om de sensor ring op de juiste plaats te monteren en dat moet gelijk met de keerring.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.