Volkswagen Golf: slecht stationare lopen, weinig vermogen bovenin

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 MPI V5 AQN

auto loopt stationair onregelmatig (+/- 600 RPM) en slaat warm slecht aan. lijkt alsof hij op 3 1/2 cilinder loopt. rond de 2500 TPM loopt de motor perfect en haalt ook alle waardes van de CO meting. standaard staat er de foutcode in nokkenas- krukas verkeerde inbouwcombinatie P1340, na wissen is het bij het starten gelijk weer fout. eerder al is het tussentandwiel van de distributieketting vervangen toen dezelfde foutcode er in zat wegens inhouden (tandwiel was niet gehard en dus versleten. ook is de ketting al vervangen en staat de distributie op tijd als je hem met de hand controleert. de VW dealer zegt dat de actuatoren goed worden aangestuurd maar kan ik zelf niet controleren.

de motor is voorzien van nokkenasverstelling ook hier zijn eerder de verstellers achter op de nokkenassen een keer vervangen omdat die volgens sommige weleens problemen gaven maar probleem lag toen bij het tandwiel. die ziet er nu goed uit

iemand een suggestie???????
mijn ideeen raken op

pothead

Geplaatst door pothead (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

heb je de bougie kabels al gecontroleerd en de luchtmassameter deze kunnen ook voor de problemen zorgen.

groetjes jan.

pothead (0) PRO, 17 jaar geleden

je hebt een punt Jan
alleen heeft losse bobines daar weet ik zeker van dat ze goed zijn
luchtmassameter kan maar hoe verklaar je dan die foutcode.

still searching

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

de fout code wijst toch op dat de positie krukas nokkenas niet goed is en dan zo je zeggen dat de ketting gerekt is en/of de tandwielen gesleten zijn ; maar ja je zegt dat de boel vervangen is en dat het nog eens gecontroleerd is maar anders zou je toch zeggen dat het niet goed zit maar meer kan ik er ook niet van maken.

groetjes jan.

pothead (0) PRO, 17 jaar geleden

dat betekent de foutcode inderdaad ja dat is ook het vreemde, zal toch nog verder moeten zoeken.
in ieder geval bedankt Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.