Volkswagen Golf: ruitenwissers werken bijna niet meer(motortje?)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 20V

Sinds een paar dagen werken de ruitenwissers aan de voorzijde van mijn VW Golf erg langzaam. Er zit geen puf meer in en blijven nu halverwege hangen. Als ik de bladen van de ruit afhaal (wasstand) en dan aanzet, hebben ze dezelfde langzame beweging.

Is soms de ruitenwisser motor defect? Als dat zo is, kan ik dat makkelijk zelf vervangen en wat denk je dat het gaat kosten?
Alvast bedankt voor de reactie.

mvg.dennis

dennis golf type 4

Geplaatst door dennis golf type 4 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

dit probleem komt wel eens voor.. het probleem zit hem in het mechaniek, meestal niet in de motor zelf.. het mechaniek kost rond 40,- en een beetje werk.

paul,

dennis golf type 4 (0), 17 jaar geleden

dus je zegt dat de motor waarschijnlijk goed is en ik het mechaniek moet vervangen. Is dat het mechaniek tussen de motor en de bladen? Zal die vastzitten of zo? Ik zie aan de wissers dat ze wel willen bewegen, maar niet kunnen.
Kun je daar makkelijk bij komen?

dennis

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=dennis golf type 4]dus je zegt dat de motor waarschijnlijk goed is en ik het mechaniek moet vervangen. Is dat het mechaniek tussen de motor en de bladen? Zal die vastzitten of zo? Ik zie aan de wissers dat ze wel willen bewegen, maar niet kunnen.
Kun je daar makkelijk bij komen?

dennis[/quote]
inderdaad het betreft het mechaniek van de wisserarmen.. het asje zit vast gerot. smeren kan helpen maar vaak van korteduur.. het is goed te doen indien je weet hoe het zit. het is allemaal vrij krap.

paul,

dennis golf type 4 (0), 17 jaar geleden

ik ga het morgen meteen proberen. Bedankt voor je hulp. Het enige wat ik wel gek vind, hij heeft echt altijd prima gewerkt en nooit stil gestaan, kan het dan in 1 keer vastrotten?

mvg.dennis

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=dennis golf type 4]ik ga het morgen meteen proberen. Bedankt voor je hulp. Het enige wat ik wel gek vind, hij heeft echt altijd prima gewerkt en nooit stil gestaan, kan het dan in 1 keer vastrotten?

mvg.dennis[/quote]
dat sluipt er zo bij in... je zou even kruipolie bij het asje (onder de wisserarmen) in kunnen spuiten.. kan nooit geen kwaad.

paul,

dennis golf type 4 (0), 17 jaar geleden

ok, ga ik doen, bedankt voor je snelle reacties!

dennis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.