Volkswagen Touran: slecht terugschakelen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdi

Bij terugschakelen naar tweede en eerste versnelling, gaat dat zeer moeizaam, soms vanzelf maar regelmatig zeer slecht.
Heb de indruk dat de pook niet ver genoeg naar links kan?
Wat kan oorzaak zijn

wibbe

Geplaatst door wibbe (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Zou kunnen dat het plastiek glijblokje op de schakeltoren eraf ligt of gebroken is waardoor je teveel speling krijgt en daardoor de pook minder ver naar links/rechts kan bewegen maar dat zou ik moet voelen om er wat zinnigs van te zeggen. Kan ook aan de afstelling liggen of iets met de schakelkabels stuk of iets inwendigs in de versnellingsbak stuk. Rij gewoon even langs een garage en vraag of een monteur even kan voelen aan de pook of ff een rondje rijdt.

kaleido 1 (1715) PRO, 10 jaar geleden

Schakelkabel wil nog wel eens gaan slijten in de huls van de buitenkabel , waardoor deze speling krijgt .

wibbe (0), 10 jaar geleden

Ik zal proberen de situatie te schetsen,
tussen de 1/2 lijn en de3/4 lijn (versnelling) is zeer weinig ruimte, tussen de 3/4 lijn en de 5/6 lijn is veel ruimte. Misschien is dit iets duidelijker?
alvast bedankt voor de reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Nja idd dus de pook staat zeg maar teveel naar links toe (door teveel speling bv) waardoor je aan de linkerkant ruimte te kort komt om hem ver genoeg naar links te kunnen doen vanuit de middenstand voor de 1/2 naar de 3/4 versnellingen.
Zoals gezegd zit er waarschijnlijk speling in het schakelmechaniek of de "lock" van de kabel is niet goed meer (blijft plastiek en is iets wat de afstelling van de schakelkabels vasthoudt) dus dat zijn de dingen die je moet (laten) controleren voor een diagnose. Dus schakelmechaniek en de afstelling hiervan laten controleren.

kaleido 1 (1715) PRO, 10 jaar geleden

Heb je al gekeken , of er naar laten kijken , want blijven uitleggen lost het probleem niet op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.