Volkswagen Golf: slecht trekken onderin

Bouwjaar: 1997

Hallo,
Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen, mijn Golf III TDI 90 PK is enigzins aangepast. Geen EGR meer, KAT leeg, alleen nog een achterdemper van Remus (voor een TDI), nou is die vorige week gechipt. Eerste set chips er in, weinig resultaat. Mischien de LMM stuk. Nieuwe erin geen resultaat. Vag-com er aan, geen meldingen metingen zijn goed ook de LMM. Turbodruk is ook goed. Brandstofpomp staat op tijd. En hij heeft ook geen noodloop.Andere set chips erin, iets meer resultaat. Na zes verschillende sets chips uitgeprobeerd te hebben, heb ik nu de zwaarste er in zitten. Veel vermogen, maar bijna niets onderin. Hij begint te trekken bij 2000 toeren, en bij +/- 2800 is het weer afgelopen en hij rijd niet harder dan 180.Er zit geen powerbox bij tussen. Wat ik zelf dacht was de intercooler of een turboslang. turbo afblaasventiel (wastecate) is vorig jaar vervangen.Of begint de turbo pas bij 1800Rpm pas te komen?
B.V.D Raymond

raymond_hoste

Geplaatst door raymond_hoste (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ben niet overtuigd van de kwaliteit van de chips die gemonteerd zijn. Iemand die verstand van chiptunen heeft zal geen 6 sets proberen maar gericht de juiste chip monteren.
Begin eens met de originele chip weer terug te plaatsen en controleer dan of de klachten hier ook optreden. Houd je de klachten dan is er ergens een defect. Verdwijnen de klachten dan kun je die chip maar beter niet gebruiken.

raymond_hoste (0), 18 jaar geleden

hallo,
Met de orginele chip erin geeft hij dezelfde symptonen.Maar een goede vriend van mij heeft dezelfde motor,computer,enz.En dezelfde tuningschip die ik erin heb zitten.En bij zijn auto trok hij als een beer niet normaal zohard!Iemand enig idee?

dutch123 (0), 18 jaar geleden

Maak eens een log met VAG-COM. Kijk naar turbo druk, luchtmassa en inspuithoeveelheid. (en zet 'm ergens neer zodat we er ook naar kunnen kijken)
Lees ook de getallen eens af als de motor stationair draait. (en zet ze op dit forum)

raymond_hoste (0), 18 jaar geleden

hallo,
Ik heb contact gehad met de dealer bij ons in de buurt en die zei naar de aard van de klachten dat het vacuumpotje op het schutbord mogelijk stuk zou zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.