Volkswagen Polo: Slecht warm startende Polo 95

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 ADX

Mijn dochter's Polo 95/ 1.3 start van tijd tot tijd slecht als de auto nog warm is. Alleen met veel gas lukt het om hem gestart te krijgen. De frequentie van falen neemt wel toe. De auto rijdt verder probleemloos. Koud start hij gewoon volgens specificatie. Uitgelezen geeft met Vag com geen fout melding. Temperatuur sensor geeft de goede waardes. Verdeelkap geen bijzonderheden gevonden. Verbruik gemiddeld 1 : 15,5 en vermogen in orde.

Gaarne reactie, bij voorbaat dank!

tedkroon

Geplaatst door tedkroon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

primera p11 (0), 12 jaar geleden

ik vermoed toch de tempsensor.

tedkroon (0), 12 jaar geleden

In ieder geval bedankt voor je advies! Ik zal hem als verdacht onderdeel in de gaten houden. Verder zal ik de ontsteking en de vacuüm slangen kritisch controleren.

tedkroon (0), 12 jaar geleden

Met vag com uit gelezen en geeft de juiste temperatuur waardes aan. Daarnaast start hij zonder temperatuur sensor hetzelfde als aangesloten. Normaal gesproken vertoonde hij kuren nadat de auto 1,5 uur afgekoeld was en gestart werd. Helaas vandaag toen ik de gelegenheid was om het zelf te aanschouwen kwam het probleem niet voor. Ook nadat ik de bobine kunstmatig opgewarmd had met een föhn. De bobine ook nog getest en gaf een krachtige vonk van 10 mm.

Geen lekke vacuüm slangen, ook nog even met remmenreiniger getest.

De frequentie van falen neemt wel toe, deze week trad het circa 8X op en vorige week 1x.

Wie heeft nog tips?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.