Volkswagen Polo: Slechte koude start

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik ben in het bezit van een vw polo(6N) 1.6. sinds een paar weken start de auto steeds slechter als hij koud is. Ik ben naar de vw dealer geweest
om dit op te laten lossen. Hij kwam met een verhaal dat de koppakking van de auto lek zou zijn,maar dat het een heel klein lek moest zijn,want als ik de auto warm wegzet er een paar druppeltjes koelvloeistof in een cilinder zou lekken en als ik de auto s'morgens start dan start hij op 3 cilinders en na 100 meter rijden hij gewoon weer op 4 cilinders loopt. Dus heb ik de auto opgehaald en met een vriend de koppakking vervangen.
Nadat de koppakking was vervangen startte de auto wel beter maar nog niet zoals het hoort.Nu een week of twee later(na vervanging van de koppakking)start de auto net zo slecht.Maar als ik 100 meter gereden heb loopt hij als een zonnetje.Dus ik twijfel aan het verhaal van de dealer of het wel de koppakking is die kapot is. Koelvloeistof blijft gewoon op peil en olie ook.

Groeten Michael

oergti

Geplaatst door oergti (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

koelvloeistoftemperatuursensor even nameten (laten meten bij dealer)

deze wil nogwel eens voro dergelijke problemen zorgen.

mvg en fijn weekend!

oergti (0), 17 jaar geleden

bedankt blijegeit, ik ga naar de dealer toe en laat ook het gasklephuis inleren.

ik hou jullie op de hoogte.

groeten Michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.