Volkswagen Passat: slechte verwarming

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19tdi 90 p

De verwarming van mijn wagen doet het niet goed nu heb ik mij laten vertellen dat dit de radiator is die aangekalkt is nu was men vraag kan ik hier zelf iets aandoen en zoniet wat gaat me dat ongeveer kosten in de garage.

patgo

Geplaatst door patgo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

carmania2000 (0) PRO, 15 jaar geleden

je kan als tijdelijke oplossing de 2 darmen van de verwarming naast de batterij losmaken en dan met de tuinslang door de radiator spoelen. Hierdoor werkt deze tijdelijke wel weer terug. Bij vw gebruiken wij een speciaal produkt voor het reinigen van deze radiator maar dit is vrij omslachtig omdat je de motor moeten laten draaien zonder thermostaat en daarna een paar keer moet spoelen. ik weet ook niet of dit produkt in de handel te krijgen is.

Audidriver73 (0) PRO, 15 jaar geleden

Geeft de temperatuur meter op het dashbord wel gewoon 90graden aan?
Zit er genoeg koelvloeistof in het expansievat, indien er te weinig in zit kan het ook zijn dat ie niet warm genoeg wordt.

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb je climatronic?
Dan mogelijk kan het probleem ook in de stelmotoren van de kachel zitten,even daarvoor laten uitlezen.
Maar als de 2 slangen niet heet worden na een tijdje dan moet je het zoeken in de circulatie,dan kan bijvoorbeeld de waterpomp of thermostaat stuk zijn of idd een verstopping.

patgo (0), 15 jaar geleden

Inderdaad termostaat gaat niet altijd naar 90 graden zou dit dan de oorzaak kunnen zijn en alvast bedankt voor de raad

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat is dan de oorzaak,de motor blijft te koud omdat de thermostaat open blijft staan terwijl hij op dat moment nog dicht moet blijven,dus het koelwater wordt niet echt heet dus ook de kachel blijft dan lauw.

éikeboom (0), 15 jaar geleden

Ben er niet helemaal van overtuigd dat de thermostaat de oorzaak is. Mijn kachel doet het redelijk tot goed (enkele kleppen in de climatronic werken niet goed) maar de thermostaat gaat bij deze lage temperaturen niet open. (nieuwe gemonteerd) Mijn verklaring is dat de motor (74 kw) thermisch laag belast is en de verwarming zoveel warmte aan het koelmiddel onttrekt dat deze niet de temperatuur bereikt (87 graden Celcius) waarbij de thermostaat opent. Ik stond er ook raar van te kijken toen ik dit constateerde. De meter komt bij wel op 90 graden, zij het dat de afstand waarbij dit gebeurt erg varieert bij dezelfde buitentemperaturen. Dit verbaast mij.
M.i. kun je het beste de thermostaat demonteren en in heet water controleren of hij goed werkt.

wicher

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.