Volkswagen new beetle 2.0 AQY: sleutellampje in dashbord brand soms

Bouwjaar: 2000

goedendag,Bij deze auto brand af en toe het sleutellampje en de motor wil dan niet aanslaan,na enige pogingen gaat het lampje weer uit en slaat de motor aan.
bij uitlezen code 17978(p1570):Motorregelapparaat geblokkeerd,sporadisch voorgekomen storing.
Is er iemand die dit al eerder aan de hand gehad heeft en wat was
de oorzaak/oplossing?
bvd.Michael.

hofman

Geplaatst door hofman (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

caddy1492 (0) PRO, 20 jaar geleden

lees de storing van de wegrijblokkeering even uit. (valt onder het instrumentenpaneel) als hij aangeeft sleutelsignaal te zwak, of uitlees spoel, dan is waarschijnlijk de spoel om het contactslot slecht. wat je kunt proberen is de stekker van de spoel om het contactslot in te spuiten met een contactcleaner, want de spoel is natuurlijk weer eens niet los te vervangen, hiervoor moet het complete contactslot vernieuwd worden. is bij de dealer op sleutelnummer te bestellen, maar dit duurt wel een paar dagen tot je hem krijgt. probeer ook even of dit probleem zich dit ook voor doet met een andere sleutel. zo sluit je de sleutel namelijk uit.

veel succes, caddy

hofman (0) PRO, 20 jaar geleden

bedankt voor de reactie,ik heb geen vag-tool maar een uitleeskast van wurth,bij uitlezen instrumentenpaneel geen storingen maar ik zal de spoel schoonmaken.de klant heeft de klacht maar af en toe b.v.na het tanken of bij het wachten voor een brug,dit is natuurlijk wel lastig.
weet iemand mischien waar de ecu van deze auto zit er zitten namelijk nog wat storingen in die ik parallel uit wil lezen.
groet michael.

caddy1492 (0) PRO, 20 jaar geleden

middelste afdekplaat boven op het dashboard wegschuiven richting voorruit. vervolgens torxparkers verwijderen links en rechts en beide afdekkingen verwijderen. en voila het motorregelapparaat is zichtbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.