Volkswagen Golf: sludge

Bouwjaar: 1994

Hallo,

ik heb bij een controlerondje die ik maandelijks uitvoer, gezien dat er onder mijn oliedop sludge zat, een bruinachtige drap. Ik heb al op de site gekeken, maar veel zeggen dat het wit is. Bij mij dus niet, het is licht bruinig. Kan iemand mij verklaren of hopelijk gerust stellen dat dit niet veel kwaad kan?

M.vr.gr.
Erwin

erwin.v

Geplaatst door erwin.v (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

kan geen kwaad. je zult altyd maar korte stukken ryden. ryd maar eens een goed lang stuk op snelweg. is gewoon condens

erwin.v (0), 18 jaar geleden

oke, bedankt voor je reactie. Ik rij de laatste tijd wat langere afstand en de sludge komt niet tot in mindere mate terug.

Santa (0), 18 jaar geleden

De sludge kan in kleur varieeren van wit tot bruin en is zelden helemaal egaal van kleur.
Vanwege het vocht is het dan ook belangrijk om bij auto's die niet voldoende km.'s rijden tot aan hun geplande verversingsbeurt, TOCH eens per 12 maanden de olie en filter te vervangen. Ook zwaveldelen van onverbrande brandstof blijft in de olie achter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.