Volkswagen Golf: Motorsteunen vervangen

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Eerder al heb ik een paar keer een bericht geplaatst over het naar rechts trekken van mijn golf bij optrekken. Nu is er een nieuwe draagarm geplaatst en is hij uitgelijnd. Dit heeft wel geholpen maar niet alles.
Toen ik laatst de thermostaat vervangen heb en de multiriem weer om de dynamo probeerde te krijgen viel me op dat het motorblok toch wel erg makkelijk wat heen en weer te bewegen is. Ik kan me zo voorstellen dat als je gas geeft hij dus nog meer beweegt en daardoor de as iets naar buiten drukt waardoor de wielstand even verandert en hij dus trekt aan die zijde.

Kan dit? En is het makkelijk om zelf de motorsteunen te vervangen of vereist bijzondere gereedschappen en kennis?

Bedankt alvast!
Groeten,
Ronald.

Blaag

Geplaatst door Blaag (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Je wielstand veranderd niet als je motor beweegt, je homokineten vangen dit op. tevens kun je eigenlijk niet je uitlijning controleren als je gas geeft, dit zou bijna nooit goed zijn (als je kritisch bent) gezien de verschillende aandrijfkrachten van links en rechts.
Versleten motorsteunen maken zich meestal kenbaar door gebonk met optrekken.
Ja het is zelf te doen mits je een motorbrug hebt oid.
suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.