Volkswagen Golf IV: Snelheidsmeter springt als een secondewijzer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600 16v

Wanneer ik optrek springt de snelheidsmeter als een secondewijzer omhoog. Wanneer ik net boven de 120 km/h heb gereden en de snelheid daalt blijft de wijzer hangen. Wanneer ik dan weer optrek rijd ik op mijn tomtom zo'n 30 km/h, de klok geeft echter 190 km/h aan. Best grappig als je door een woonwijk rijd... De snelheid is dus niet nauwkeurig af te lezen met als gevolg dat ik of te snel of te langzaam rijd. Elke keer tomtom aansluiten is natuurlijk ook geen optie.
Is het instrumentenpaneel defect?
Zoja? Wanneer ik deze vervang, staan de km's die de auto heeft gemaakt in de ECU van de auto? Of neemt hij het kmtrage van de nieuwe klok over? Ik ben van plan om dan een klok van marktplaats of de sloop te halen.

Groeten Douwe

doop777

Geplaatst door doop777 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ja dat lijkt zeker het instrumentenpaneel.
laat deze uit lezen en controleren en als er een nieuwe in moet dan zetten ze de km stand over met de computer.

groetjes jan.

doop777 (0), 14 jaar geleden

Heb zelf de mogelijkheid hem met VAGCOM uit te lezen. Aan te raden of niet? Waaraan zie ik of het instrumentenpaneel defect is? Kan ik met VAGCOM ook het kmstrage instellen?

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

dat weet ik niet want er moet meer over gezet worden.
behalve de storing uitlezen kun je de actuators test doen als die er bij een vag-com bij zit dan kun je zien of alles werkt en hoe.

groetjes jan.

doop777 (0), 14 jaar geleden

Wat versta je onder 'meer' Jan? Laatste keer dealer is me slecht bevallen gezien de prijs....!! Vraag dus gewoon even om je advies.

Gr. Douwe

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou het instrumentenpaneel is bijvoorbeeld ook het punt van de wegrijblokkeering deze moet ook aan gepast worden anders start de wagen niet meer dus dat moet aangepast worden en dat gebeurt via verbinding met de fabriek en ja dat kan dat wel even duren.
je kun dus niet zomaar een andere instrumentenpaneel monteren.

groetjes jan.

doop777 (0), 14 jaar geleden

Jan bedankt voor de info! Ga er eens mee aan de slag.

Hartelijke groet,

Douwe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.