Volkswagen Golf IV: snelheidsmeter valt weg

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI

Weet iemand misschien een oplossing?

Mijn snelheidsmeter valt constant uit, soms doet hij t maar na een tijdje gaat hij "op en neer dansen" en valt vervolgens helemaal weg. Dan is ook het verbruik niet meer te zien via de boordcomputer en de killometerteller loopt niet meer mee. Ook de benzinemeter valt soms weg, als ik minder dan een kwart in de tank heb krijg ik na elke bocht de melding dat ik moet tanken.
Ik heb gehoord dat dit een bekend probleem is en dat het te maken heeft met een kabelbreuk op een bepaalde plaats. Niemand kan me echter vertellen waar dit is... :S

alvast bedankt...

20002238Rijk

Geplaatst door 20002238Rijk (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

20002238Rijk (0), 17 jaar geleden

niemand?? :'(

ENijdam (0), 17 jaar geleden

zover ik weet zit er aan de achterkant van de dashboard unit waar de tellers op zitten een stekker, deze dient voor alle digitale gegevens. ook zit er een staaf waar een andere staaf recht in komt (van de km teller) bij mij is deze wit. en kan niet missen. het is mij ook wel gebeurd dat deze er niet goed of helemaal niet meer in zit. dan moest ik de unit even los maken, en van onderen met de hand de staaf begeleiden dat deze er goed in zat.

verder weet ik niet waar het aan kan liggen, dit heb ik toevallig zelf eens mee gemaakt.

Succes!

20002238Rijk (0), 17 jaar geleden

[quote=ENijdam]zover ik weet zit er aan de achterkant van de dashboard unit waar de tellers op zitten een stekker, deze dient voor alle digitale gegevens. ook zit er een staaf waar een andere staaf recht in komt (van de km teller) bij mij is deze wit. en kan niet missen. het is mij ook wel gebeurd dat deze er niet goed of helemaal niet meer in zit. dan moest ik de unit even los maken, en van onderen met de hand de staaf begeleiden dat deze er goed in zat.

verder weet ik niet waar het aan kan liggen, dit heb ik toevallig zelf eens mee gemaakt.

Succes![/quote]
Bedankt ik zal het nakijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.