Volkswagen Sharan: snelhiedsmeter en brandstofmeter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 tdi 115 pk

mijn snelhiedsmeter doet het regelmatig niet en schommeld de naald soms tussen de 20 en 80 km/u hieraan gekoppeld is de brandstofmeter niet meer stabil waardoor bij optrekken of afremmen telkens de pieper en lampje van een lege tank aan gaan, de parkeersensoren schakelen niet meer uit en tot slot begint de display van de airco gedurende enkele seconden te knipperen als ik de auto start.
in de garage geeft de computer geen foutmelding. kent iemand het probleem ik dank u bij voorbaad.

grt. Peter

habrp

Geplaatst door habrp (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

alle problemen zouden goed veroorzaakt kunnen worden door een slecht massa punt, of een defecte teller unit, op je aitrco probleem na.

het knipperen van je airco display betekend dat er een storing in het airco systeem zit. in de meeste gevallen houd het knipperen in dat het systeem een te lage druk heeft.... wat wil zeggen dat hij weer eens geserviced moet worden.


mvg

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

je tellerproblemen komen voort uit een defecte spanningsdeler in je tellerunit, deze zit er als het goed is ingeschoven op een klemmetje, en dit wil wel eens problemen geven.

Als je de unit openmaakt, kun je een 3 polig elementje zien zitten, ingeveer 10x10x4 mm groot, met een metalen plaatje op de achterkant, haal deze eruit, en maak de contacten goed schoon, eventueel alles erafhalen, en direct op de printplaat vastsolderen. meestal zijn de problemen dan over.

voor je aircoprobleem het advies van Blijegeit opvolgen.

succes Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.