Volkswagen Sharan: schokkend optrekken in file

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 85 kw

Normaal gesproken geen probleem bij optrekken. In file met veel optrekken en stoppen wordt het naamate het langer duurt steeds moeilijker om soepel weg te rijden en gaat het schokkend. Als het lang duurt moet ik bijna met slippende koppeling optrekken om de motor niet te laten afslaan. Als ik daarna weer even gewoon heb kunnen doorrijden is het euvel " over" . ( doet zich al ruim een jaar voor) De koppeling zelf lijkt me goed want optrekken ( ook met b.v. caravan) is geen probleem.
Graag advies.

jan kuijken

Geplaatst door jan kuijken (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk een defect aan de drukgroep tbv de koppeling, wat er precies aan de hand is zal zichtbaar worden na demontage van de schakelbak..

paul,

jan kuijken (0), 17 jaar geleden

p.s. foutje gemaakt bij het invoeren. het gaat om een passat i.p.v. sharan. ( zal wel niet veel uitmaken.)
bedankt voor snelle reactie. Is ( voorlopig) doorrijden riskant?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=jan kuijken]p.s. foutje gemaakt bij het invoeren. het gaat om een passat i.p.v. sharan. ( zal wel niet veel uitmaken.)
bedankt voor snelle reactie. Is ( voorlopig) doorrijden riskant?[/quote]
het gaat van kwaad tot erger JAN.. echt fijn rijdt het niet, WAAROM VOORLOPIG DOORRIJDEN? zoveel werk is het nou ook weer niet..

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.