Volkswagen Polo 2017: Soms trillingen tijdens het rijden

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Motorcode: CHZ, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 70

Sinds kort ervaar ik problemen met mijn Volkswagen Polo 1.0 l TSI. De auto begint op sommige momenten opeens te trillen. Dit voel je dan vooral boven de 100 km/u. Het trillen lijkt vanuit de voeten te komen. Het vreemde van het probleem is dat de trillingen niet altijd aanwezig zijn. Het kan zomaar dat je opeens aan het rijden bent en dat het ontstaat. Het kan ook dat je het meteen hebt als je wil gaan rijden en dat het na een tijdje rijden opeens weg is. Je kunt de trillingen niet aanwakkeren of stimuleren door bijvoorbeeld extra hard te rijden. Vermoedens zijn dat het in de aandrijfas zit. Is het mogelijk dat trillingen vanuit de aandrijfas er soms zijn en soms niet? Vind het voornamelijk vreemd dat het er niet altijd is.

LuukKnoops

Geplaatst door LuukKnoops (0) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

quikfit (715), 3 maanden geleden

''Is het mogelijk dat trillingen vanuit de aandrijfas er soms zijn en soms niet?'' Ja,dat is mogelijk,wel zou ik eerst de remmen controleren of die honderd procent gangbaar zijn...dus zuigers,geleidebussen en de blokken in het remzadel,dan kan je dat uitsluiten en het is makkelijker en goedkoper dan het vervangen van een aandrijfas.

Monteur Senior (595), 3 maanden geleden

de binnenste homokineten dus aan de bakzijde loshalen schoonwassen in de benzine en op nieuw vet erin,hier zit uitgehard vet in en dat veroorzaakt trillingen en kan inderdaad dan wel dan niet voorkomen

    Ga aan de garage vragen hier eens naar te kijken. Ben zelf helaas niet technisch genoeg om dit uit te voeren. - LuukKnoops (0), 3 maanden geleden

Beunhaas (485) PRO, 3 maanden geleden

Hoe kan zoiets bij een pakweg 6 jaar oude auto vraag je je dan af, Ik heb althans in m'n lange carriere als beunhaas nog nimmer zoiets meegemaakt, en ik werk doorgaans aan nogal bejaarde vehikels.
M'n vorige ging weg , 22 jaar oud met 384000 km op de klok en originele, nog goede aandrijfassen...

    Zo denk ik er precies ook over, de auto is van mijn moeder geweest en is nieuwe gekocht. Wij zijn de eerste eigenaar. Dit soort problemen bij zo weinig kilometers verbazen mij ook. De auto heeft wel in zijn loopbaan een keer flinke schade gehad. Heb zelf nooit bekeken wat er toen allemaal defect is gegaan en dus vervangen is. Mogelijk dat dit soort problemen komen door de schade? Baal er zelf ook van. Ben helaas niet technisch genoeg om dit soort problemen zelf op te lossen. - LuukKnoops (0), 3 maanden geleden

Beunhaas (485) PRO, 3 maanden geleden

Ik denk zelf meer in de richting van die oude schade dan verhard vet, eerlijk gezegd.
Maar vaak lastig te lokaliseren, trillingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.