Volkswagen Golf III : speling en knarsen van linker voorwiel

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hey goeiedag,

ik had een vraag en hoop dat iemand me kan helpen
vorige week toen ik van me werk naar huis reed kwam er ineens enorm veel speling in me stuur ik ben de volgende dag gelijk naar een vriend toe gegaan waar we hem op de brug hadden gezet en we merkten al snel dat de stuurkogel verrot was en dat de draagarm rubber eruit lag dus stuurkogel vervangen en nieuwe draagarm rubber ingeperst toen ben ik weer gaan rijden en de auto reed al beter maar met de bocht omgaan hoorde ik me linker voor wiel kloppen waarbij dit vervangen was dus dacht ik dat moet aandrijfas zijn dus aandrijf as linksvoor eraf en ja lager helemaal verrot dus heb ik bij de sloop een andere aandrijf as gehaald maar nu knarst het bij me linkervoorwiel en er lijkt speling in te zitten ik heb alle rubbers nagekeken ook de motor steunen maar ik weet niet waar het vandaan komt als k op een lange weg 55 rij in me 4e versnelling en me gas wil vasthouden begint de auto te schokken gepaard met een hoop geknars dus ja nu weet ik het niet meer dus zou jij me kunnen helpen? alvast en in ieder geval bedankt...!
met vriendelijke groet Dimitri

golf3 1994 diesel

Geplaatst door golf3 1994 diesel (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Wiellager kapot.

kaleido 1 (1680) PRO, 12 jaar geleden

Je schrijft linksvoor lager verrot en daarom aandrijfas vervangen???
Als je nu speling hebt op je wiel zou ik zeggen wiellager defect maar is de vorige reparatie wel goed uitgevoerd, kan het niet helemaal volgen.

golf3 1994 diesel (0), 12 jaar geleden

goedemorgen heren kaleido ik bedoelde dat de lager in de linker vooras verrot was daarom heb ik de as vervangen vandaar maar bedankt ik ga dit gelijk nakijken
moderator jij ook bedankt maar als de wiellager kapot is dan hoor je dat toch?? dat knarst toch niet ik dacht dat je de wiellager zou moeten horen in een bocht maar ik ga dit gelijk nakijken en heren ik hoop dat dat het is dus alvast bedankt vriendelijke groet

nyls (0), 12 jaar geleden

hallo

ik heb zelf een polo sdi 6n uit 2001. ik heb hetzelfde probleem gehad (ook links voor) ik hoorde een hard knarsend geluid en er zat speling op mijn voorwiel. ik hoorde dit geluid altijd als ik reed en niet alleen in een bocht.
bij mij was het mijn wiellager. die had ik vervangen en het geluid was weg. echter een paar weken/maanden later was het geluid weer terug. het bleek dat mijn wielnaaf ook kapot was. na het vervangen van de wielnaaf was het probleem opgelost.

succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.