Volkswagen Passat: Spontaan afslaan op kortere ritten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Mijn Passat slaat spontaan af meestal op kortere ritten zodra je ontkoppelt en als je staat te wachten voor een stoplicht het kan dagen goed gaan en plots is het er weer en slaat een paar keer af en dan gaat het weer goed.
Er brandt geen waarschuwingslampje en je kan ook direct weer starten soms als dit een paar keer gebeurt is en je start opnieuw klinkt heel even het alarm maar gaat direct weer uit en ook dan geen dashboard melding.
Klinkt dit bekend wat is een oplossing ?

wikas

Geplaatst door wikas (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JoFw (0), 8 jaar geleden

Kan verschillende oorzaken hebben. Lekstroom op 1 van de kritische sensoren, slecht contactje op de boordcomputer. Het goedkoopste is om hem even bij de dealer uitbreiding laten lezen. Weet je waarschijnlijk gelijk wat er fout gaat en bespaar je jezelf onnodige kosten.

wikas (0), 8 jaar geleden

Dank voor je advies denk dat er verder niets anders opzit

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Idd even laten uitlezen en kijken welke storingen erin staan maar dat je dan het alarm even hoort das wel raar of doe je dat misschien zelf door een bepaalde handeling misschien?
Eerste wat ik denk is een vervuild gasklephuis of temp.sensor die richting.
En uitlezen hoeft opzich niet bij de dealer hoor (die zijn vaak duur) maar kan ook bij een goed universeelbedrijf die veel met VW doet, dat is wel weer een vereiste, daar kan je vaak beter zijn met auto's van deze bouwjaren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.