Volkswagen Karmann Ghia: start niet bij warme motor

Bouwjaar: 1968, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500 cc

Hallo, laatst op een zonnige dag reden we nog eens uit met de oldtimer na een ritje van 1uur30 parkeerden we ons bij een ijssalon , na een goed uur probeerde ik herhaaldelijk te starten maar het lukte me niet ,we hebben daar nog meer dan 1uur gewacht op hulp ik wilde de hulp laten horen dat de startmotor en batterij nog goed werkten , toen hij verbazing wekkend aan sloeg . Dus als die voldoende afgekoeld is gaat die weer . Weet iemand daar raad mee, dank bij voorbaat , Georges.

Georges 05

Geplaatst door Georges 05 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Karmann Ghia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tedkroon (0), 8 jaar geleden

vapour lock!

kaleido 1 (1425) PRO, 8 jaar geleden

Inderdaad grote kans , dat door de motorwarmte er dampbellen zijn ontstaan in je brandstoftoevoer systeem , de zogenaamde vapour-lock , zo mooi door ted vermeld.
Als er voldoende brandstof is verdampd dus dampbellen , zal het aanslaan zeer moeilijk gaan.
Vooral als deze zich in of voor de opvoerpomp bevinden.
Controleer of je leidingen voldoende vrij van warme delen ligt , ik weet uit ervaring , heb een kever van 1974 , dat dit lastig kan zijn.

tedkroon (0), 8 jaar geleden

Heel mooi aangevuld!

jan5047 (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=tedkroon]vapour lock![/quote]
Mooi is dat ook van de zomer verschillende keren meegemaakt met oldtimers, even met de luchtspuit erlangs voor afkoeling en hup weer gaan met de oldtimer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Karmann Ghia of stel zelf een nieuwe vraag.