Volkswagen Golf III: start probleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 47 kw

we hebben een paar probleempjes met een golf cl kat diesel, die denk ik verband houden met elkaar. Af en toe als je de motor uit wilt zetten reageert het contactslot niet, je draait de sleutel om en trekt hem eruit en de motor blijft gewoon doorlopen. (remedie: in 5e versnelling rem erop koppeling op laten komen) Tweede probleem, af en toe wil de motor niet aanspringen, je kunt starten wat je wilt maar totaal geen spoor van leven, de enige remedie is dan een halve sec. snelstart in de lucht inlaat en starten en lopen, acuut. (ik weet dat dit niet de beste oplossing is) de auto is pas weggeweest voor een grote beurt, dus filters e.d. zijn allemaal vervangen. Er is ook recent een nieuwe accu in gekomen. Is er misschien iemand die enig idee heeft waar we moeten zoeken?

kgijs

Geplaatst door kgijs (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

krisje (0) PRO, 15 jaar geleden

ik vermoed dat de stopklep op de inspuitpomp dit probleem veroorzaakt, controleer eerst even of deze spanning krijgt als je het contact op zet en deze ook weer wegvalt als je het contact afzet.

succes

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, het startprobleem doet zich dat voor bij warme of koude motor ?

Groet Jan227

kgijs (0), 15 jaar geleden

Hallo jan, zowel bij koude als warme motor. je kunt dan doorstarten wat je wilt maar hij slaat eenvoudigweg niet aan. en zoals ik al schreef een halve sec. snel start erin dan doet ie het. Ik hoop dat je er iets mee kunt. Maar zo een aantal dagen geen last en dan 2 x op één dag

groet Gijs.

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, ik vermoed dat het probleem wordt veroorzaakt door de wegrijblokkering op de brandstofpomp. In je contactsleutel zit een transponder, als het regelapparaat van de wegrijblokkering deze transponder herkend, wordt de wegrijblokkering op de brandstofpomp vrij gegeven en slaat de auto aan bij een start.

Het probleem kan in de sleutel,regelapp., bedrading of het stuurapparaat op de brandstofpomp zitten. Gebruik de zoekfunctie maar eens "VW wegrijblokkering" ; is het een en ander over geschreven o.a. nog in juni 2008.

Als het probleem zich weer voordoet, probeer dan iemand anders te laten kijken of er ook rook uit de uitlaat pijp komt tijdens starten. Dit geeft aan of er wel of geen brandstof wordt ingespoten, er zou ook nog lucht in het branstofsysteem kunnen komen, rookt dan wel maar slaat niet aan.

Groet Jan227

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, je geeft aan dat de motor blijft doorlopen als je de sleutel uit het contactslot trekt. Het kan zijn dat de stopklep die aangestuurd wordt door de wegrijblokkering, blijft hangen door bv vuildeeltjes, kan dan ook startproblemen veroorzaken.

Groet Jan227

kgijs (0), 15 jaar geleden

bedankt krisje en jan we gaan het onderzoeken. we hebben nu een richting waarin we kunnen zoeken.
het zijn van die rare dingen die er niet altijd zijn en dus is het lastig te zoeken.
laat wel ff weten als we iets vinden.
groet gijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.