Volkswagen Polo: startblokkering

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 47

We hadden een storing in het dashboard van deze polo. dus een ander gebruikt klokkenwinkeltje erin, alles werkt weer naar behoren dus even langs de dealer sleutels in leren en karren maar.., niet dus. De dealer krijgt het in leren niet voor elkaar dus weer slepend terug naar de werkplaats. Ik bedacht dat een mogelijke oplossing zou zijn om het onderdeel dat op de print van het oude dashboard zit dat zorgt voor de sleutelherkenning, over te solderen op de "nieuwe" klok. Opnieuw in leren zou dan niet meer hoeven. heeft iemand hiermee ervaring? of weet iemand welk onderdeel ik dan moet overzetten??
Het omzeilen van de startblokkering zou natuurlijk ook een optie zijn bij een auto van deze leeftijd, maar dat is ook niet zo gemakkelijk vrees ik.
Wie heeft goede raad voor dit tijdrovende probleem??

paul500

Geplaatst door paul500 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

arjenhofstra (0) PRO, 8 jaar geleden

Motor loopt nog wel met oude paneel?
Dan moet het wel mogelijk zijn om het andere paneel in te leren.

Neem anders eens contact op met autobedrijf Bouman in Wijk en Aalburg, die zitten redelijk bij je in de buurt en kunnen je vast verder helpen.

paul500 (0) PRO, 8 jaar geleden

Motor liep inderdaad af en toe als ook het paneel zin had om zijn lampjes te laten branden, het "nieuwe" paneel laat altijd zijn lampjes branden, maar uiteraard loopt de motor niet. Ik zal morgen eens Bouman bellen. Dank voor de tip.

paul500 (0) PRO, 8 jaar geleden

Fa. Bouman had even geen tijd, ondertussen toch maar door gerommeld en zowaar een onderbroken printspoor ontdekt, en jawel hoor, Alle verlichting en controle lampjes branden weer. alleen.., bang dat vd Udenhout (vw dealer) de sleutel codering geheel heeft verwijdert. 2x betalen natuurlijk, maar doe ik graag als ik het motorgeluid dan maar hoor dit keer. wordt vervolgt.

Tiguan (0) PRO, 8 jaar geleden

een gebruikte Instrumentenpaneel klok kan de dealer niet in leren, onmogelijk. alleen een nieuwe klok.

ik heb ook een paar keer gehad, printplaat bij de zwarte stekker branden door. de soldering weer herstellen en alles werkt weer normaal.

als bij de dealer bij de vorige pogin de sleutels hebben gewist moet dat weer opnieuw ingeleerd worden.

succes

paul500 (0) PRO, 8 jaar geleden

Vreemd dat de dealer dat niet weet. Maar dit verhaal geeft hoop. Inderdaad een vergelijkbaar verhaal. vanmiddag gaan we terug naar de dealer met het gerepareerde originele instrumentenpaneel. Ben benieuwd of het in leren nu wel lukt.

paul500 (0) PRO, 8 jaar geleden

Nee dus. Dealer kan er geen kant mee op. uiteindelijk hebben we ervoor gekozen de startblokkering eruit te halen. Niet elegant maar de Polo kan de weg weer op. Allen weer bedankt voor het meedenken. probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.