Volkswagen : Startbrobleem zowel bij koud als bij warme motor

Startmotor gaat wel draaien maar hij slaat niet aan, hij heeft het niet altijd, de ene keer wel en de andere keer niet. Als ie niet start en ik haal de sleutel terug start ie de tweede keer altijd WEL. Koelvloeistof voeler en gasklep zijn reeds vervangen bij de dealer maar het probleem blijft. Kan het zijn dat me accu te zwak is? Als me motor loopt en me lichten staan aan en ik doe me raam elektrische naar beneden dan worden me lichten iets zwakker, Hoort dit zo? Of misschien de startblokkering? Wie kan mij helpen?

Bas961

Geplaatst door Bas961 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

is normaal dat je verlichting iets zwakker gaat branden.. hebben bijna alle auto's tegenwoordig (valt mij op)

je zou je electrisch gedeelte van je contactslot eens na kunnen laten kijken. ditgeeft ook dergelijke storingen met betrekking tot je startprobleem.


mvg

stefan84 (0), 18 jaar geleden

ik denk ook dat dat normaal is als de verlichting iets zwakker gaat branden,en volgens mij is er weinig aan te doen!

controleer accu en dynamo eens ?

wat is de spanning van de accu ?

en met lopende motor ?

meet ook even de spanning van de accu tijdens het starten,onder de 10v is dan niet goed!

Stefan

Bas961 (0), 18 jaar geleden

bedankt Stefan en blijegeit!!

Ik denk (hoop) dat ik het probeem gevonden heb,
Heb me accu gecontroleerd die was goed (denk ik) 10.9 volt tijdens het starten. wil ik me accu kapje er weer over heen doen kom ik tot de ontdekking dat me - kabel een beetje bewoog. Zit me - accuklem een beetje los!! Dat zou ook meteen verklaren dat ie af en toe wel en af en toe niet starte. Ik weet nog niet of het echt weg is, want wat ik al zei soms heeft ie het wel soms niet. Maar ik heb goede hoop, ik hou jullie op de hoogte. Nogmaals bedankt heren

Bas961 (0), 18 jaar geleden

Nee hoor!!!

Het probleem is nog aanwezig, is 10.9 volt dan wel genoeg voor het starten? Ik laat morgen me electrisch gedeelte van me contactslot nakijken. Als iemand nog suggesties heeft, ik hoor ze graag. alvast bedankt

Bas961 (0), 18 jaar geleden

O de spanning is trouwens in rust 12.5 volt met draaiende motor 14.4 volt. Dat is goed toch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.