Volkswagen Golf: starten, startmotor, startmotorrelais

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8L 8V

hallo,

Ik heb een golf 2 en deze wilde plotseling niet meer starten. ik heb er mee gereden en moest tanken vervolgens startte de auto niet meer. Na aanduwen liep de motor weer.

De accu spanning was goed er waren geen kapotte zekeringen. ik hoor geen tikkend geluid (of iets van die aard) bij de startmotor. ik denk dat het contactslot of de startmotorrelais defect is.

Nu wil ik graag weten hoe ik het contactslot en startmotorrelais kan omzeilen om zeker te weten dat niet de startmotor stuk is.
ook zou ik graag willen weten welk relais het is op het zekeringenpaneel.(plaatje of nummer)

alvast bedankt voor de medewerking.

har4108

Geplaatst door har4108 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

Trek op de solenoid van de startmotor het kleine stekkertje los. Doe daar een draadje op en verbind dat even met de plus van de accu. De startmotor moet dan draaien en de motor aandrijven. Let wel op dat de bak in z'n vrij staat en de handrem erop staat.
Draait de startmotor niet, dan is de massakabel op de versnellingbak verdachte nummer 1.


Succes,
Paul

Alvin19691 (0), 17 jaar geleden

Het startrelais zit niet op je zekeringenpaneel, het bevindt zich in de buurt van je startmotor, jekan het niet omzeilen, je kan hem enkel is uittesten. Maak het kabeltje dat van de startschakelaar los en verbind de vrijgekomen aansluiting via een hulpkabeltje met de + van je accu (even aanraken). Ook kan je even testen of je wel stroom krijgt van je startschakelaar.

har4108 (0), 17 jaar geleden

bedankt paul,

ik zal het vanavond meteen proberen.

ik heb ook iets gelezen over versleten koolborstels in de startmotor, klopt dat?

har4108 (0), 17 jaar geleden

is het mogelijk om eventueel de startrelais te vervangen.

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja, je kunt de solenoid (startrelais) vervangen, maar meestal is een revisiestartmotor of een startmotor van de sloop verstandiger. De rest van de startmotor is meestal ook al ver heen als het relais de geest geeft.
Bij versleten koolborstels in de startmotor komt de stroom niet door de startmotor heen en draait hij dus niet maar moet je wel de tik van het startrelais horen.

Voer eerst mijn test maar eens uit. Dan kun je al heel makkelijk bepalen of je in de startmotor zelf moet zoeken of in de aansturing vanuit het contactslot.

Succes,
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.