Volkswagen Polo 1.3 CL: Startmotor

Bouwjaar: 1992

Hallo allemaal,

Op de starmotor zit een start-relais daar zit de plus op daaronder de plus die naar de startmotor zelf gaat, rechts daarvan een stkkertje die denk ik de start-relais aanstuurd, maar liks van dit alles zit ook nog een stakker aansluiting. waar is die voor ??.

Mitchell

mitchell

Geplaatst door mitchell (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Die aansluiting is de 15a aansluiting. Bij de eerste transistorontstekingen (vroeger) werd die gebruikt voor het kortsluiten van een serieweerstand. Daarmee heb je bij het starten een sterkere vonk. Wordt bij jouw ontsteking niet meer gebruikt.

Let op de massakabel vanaf de accu naar het motorblok. Deze aansluiting geeft het vaakst problemen.
Succes!

Paul

mitchell (0), 19 jaar geleden

Erg bedankt voor je reactie. Er gaat alleen een massa kabel van de accu direct dmv 10 centimeter kabel naar het chasis. Vlakbij de rechter motor steun zit een punt die naar het motorblok gaat. Bij langdurig proberen te starten worden deze twee punten (kabels) ook warm. Kabels zijn goed dus daar licht het niet aan denk ik. De startmotor word bij veel proberen wel warm. Is ie trouwen makkelijk zelf te vervangen.

Mitchell

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.