Volkswagen Polo: Hoe demonteer je de airbag?

Bouwjaar: 2001

Airbag van deze Polo moet gedemonteerd worden, omdat het stuur eraf moet.We hebben wel een beschrijving, maar krijgen de airbag er niet af.Het zit volgens de beschrijving met een ronde veer die achter een palletje weggedrukt moet worden.Kan iemand vertellen hoe dat het beste kan?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik pak alltijd een grote boor of doorslag. Hier kun je het lipje mee wegdrukken.
Succes groeten René

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo,, vertel dan ook even dat hij de massa van de accu, af moet halen.....!!! voor hij begin met het demonteren en waar het lipje te vinden is....?? en pas de klemmen er weer op moet doen als de airbag weer op zijn plaats zit ivb, ( HIJ ZOU AF KUNNEN GAAN ) dan zit je er mooi op met je neus......!!! ( heb je wel eens gevoelt ( gezien ) hoe dat gaat..? wil je echt niet weten....!!!


paul,

Siem Bijman (165) PRO, 19 jaar geleden

Weten dat de accupolen losmoeten Paul.Zetten altijd een ty-ribje om beide polen tegen elkaar te houden voor een kwartier.Dan pas een airbag loshalen.Lipje zit aan onderzijde stuur, maar vraag me toch echt af of er geen speciaal gereedschapje voor is, want na een half uur modderen moet er morgen maar even een andere monteur mee bezig...pffff..!

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

nee siem... gevoel is het dat je er voor moet hebben ook de polen hoefen bij vw, niet tegen elkaar...!! nee er is niks speciaal's voor siem.. ( korte schoevendraaier ) is genoeg..!! siem kijk eens even met een spiegeltje dan zie je hoe simpel het zit.. gewoon even een veer weg drukken dat is alles..!! kijk maar eens...!! ik denk dat je..? de verkeerde kant op drukt..?? mischien..! ( alleen de min er af is al goed bij vw, )

let wel even op de markering ( dit voor de middenstand ) in de gele ring...? onder het stuur.. anders krijg je al een storing, siem...

2,minuten werk,

paul,

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Siem ik heb ook weleens zitten etteren om hem los te krijgen,zit echt niet goed in elkaar vergeleken met een seat toledo/leon of ibiza(ook andere VW) die ook zo veer methode toepassen.Daar heb ik hem zo los,zit ECHT super in elkaar,maar bij zo polo zit het toch net weer wat anders en moeilijker.Je moet net de slag hebben en dan heb je hem inderdaad in 2 minuten los.

Tegenwoordig moeten de condensatoren binnen een aantal seconde zijn ontladen i.v.m met werkzaamheden door bijvoorbeeld de brandweer.

Met de voeding los werk je wel altijd het veiligst!!

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

het kan in 5 min. een oude platte schroevendraaier ombuigen zodat die tussen stuur en instrumentenpaneel past werkt perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.