Volkswagen polo sdi asy: electrische stuurbekrachtiging foutcode 01309

Bouwjaar: 2002

Bij deze polo is ineens de stuurbekrachtiging uitgevallen en het lampje op het dashbord(stuur)brandt constant.
Als ik de auto uitlees komt de code 01309(ecu)tevoorschijn en ik kan hem niet wissen,is nu de ecu defect of maken we nog een kans op iets anders.
B.V.D. Michael

hofman

Geplaatst door hofman (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Controleer de zekeringen eens, en het zou kunnen dat er nog ergens een zware jonge onder de motorkap huist voor de aansturing van de elektrische bekrachtiging.

succes

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, volgen het werkplaatsboek zou deze code de stuurhoeksensor moeten zijn... de fabrikant van het stuurhuis is koyo..! ( klojo ) deze sensor bevind zich in het stuurhuis en dan boven in ( waar hij de auto zeg maar in gaat ) het is even moeilijk om dat zo nu uit te leggen vandaar, zo te zien een lekker klusje....!! echt iets voor de maandag.....?



paul,

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

als het de stuurhoeksensor is (g85), dan zit deze tussen het stuur en de stuurkolomschakelaars. dit is het onderdeel in combinatie met de wikkelveer van de airbag. als het de sensor stuurbekrachtiging is (g250) dan kom je er zoals paul al zegt, lekker bij.

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Stuurhoeksensor gaan weleens defect,denk ook bij deze dat is kapot is.Vervangen is de oplossing!

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

jaaahaaa,, da's lekker..! zo te zien op elsawin,! moet de hele boel er bijna onder vandaan..!! ( mooie techniek he,,? ) lekker,r.

maar ik denk..? met een paar japanse vingertjes.. gaat het net.!


paul,

Michael7702 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waar kan ik de storingscodes vinden op elsawin?

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij een fabia kan je hem zo demonteren.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

tja was ff zoeken..!! zit zo complex in elkaar met al die boekjes...!! als ik het nog goed heb bij onderstel..!! en daar de link.. stuurhuis,

Michael7702 (0) PRO, 19 jaar geleden

01309 verwijst toch naar defecte ecu van stuurhulp,waar heb jij(paul kelder)gevonden dat het de stuurhoeksensor is?en is het niet zo dat alleen auto,s met esp een stuurhoeksensor heeft?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

tja.... staat toch ech... in de boeken.....!!! gevonden op type en motor code..!!!!!!! dus..?

paul,

hofman (0) PRO, 19 jaar geleden

Ook volgens de importeur is de foutcode 01309 een ecufout,de auto gaat naar de dealer voor interactief diagnose stellen.
Paul toch bedankt maar ik speel liever op zeker dan dat ik voor niets onderdelen vervang die het niet blijken te zijn(of ze moeten vrij makkelijk te vervangen zijn en een donorauto tot m,n beschikking hebben.
Groeten Michael(laat nog weten wat de oplossing gaat worden)

hofman (0) PRO, 18 jaar geleden

Nooit het antwoord laten weten op deze vraag.
Bij deze:bij de dealer is de elec.stuurpomp compleet vervangen met 50% coulance. Sorry voor de late terug melding.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Hmm toch vreemd, heb al mega vaak de storing stuurhoeksensor gehad(idd niet te wissen), deze krijg je namelijk al bij het loskoppelen van de accu.
Als je een proefrit maakt heb je in eerste instantie geen stuurbekrachtiging --> deze werkt plots naar enkele kilometers weer en het lampje dooft.
ik weet niet maar hebben ze dat wel goed gehad..?

hofman (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb toen de auto rijdend bij de dealer gebracht en dit was zeker 10 kilometer verder maar nog steeds geen stuurbekrachtiging
Of de dealer het goed had weet ik niet maar in ieder geval zat er een nieuwe pomp op.
De helft coulance en de andere helft betaald door de leasemaatschappij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.