Volkswagen golf cabrio: startmotor ellende golf 1 cabrio

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Als de auto een tijdje stilgestaan heeft wil de startmotor niet rondgaan bij het starten slechts een klein beetje, naar herhaalde keren proberen werkt hij dan ineens wel, dit gebeurt meestal met een koude motor, is er een maal met de auto gereden dan gebeurt het zelden weer, totdat de motor weer geheel weer is afgekoeld.
Is dit gewoon een defecte startmotor of is er iets anders aan de hand?

dozo

Geplaatst door dozo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Batterij+alternator(laten)testen+controle stroomafname startmotor bij het starten(kabel bobijn losmaken).Ook kabelverbindingen controleren(batterijklemmen gecorodeerd-slechte massaverbinding chassis naar motor-kabels starter en alternator)Graag bij vraagstelling meer wagengegevens aub.
Succes

dozo (0), 16 jaar geleden

[quote=auto-peter]Batterij+alternator(laten)testen+controle stroomafname startmotor bij het starten(kabel bobijn losmaken).Ook kabelverbindingen controleren(batterijklemmen gecorodeerd-slechte massaverbinding chassis naar motor-kabels starter en alternator)Graag bij vraagstelling meer wagengegevens aub.
Succes[/quote]
Accu en laadstroom zijn goed, accuklemmen brandschoon, en massaverbinding op motorblok losgehaald maar was ook brandschoon.

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Let op de massaverbinding onder de accu. De massakabel zou gebroken kunnen zijn. Zonder dat je het ziet.
Zet eens een accukabel vanaf accu min naar motorblok. Meet evt spanningsverlies plus en massa
Lijkt toch een beetje op een startmotordefect.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Startmotor demonteren; de as is aan de voorzijde in het versnellingsbakhuis gelagerd; hier zit een bronzen busje in. Dit wil wel eens uitlubberen. Starter gaat dan zeer zwaar draaien; iets wat hem met een koude motor en dus dikke olie opbreekt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.