Volkswagen Golf III: Startondebreker reageerd niet

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 55 kW E2

Deze auto wordt vaak langere tijd niet gebruikt, en dan alleen om de kinderen weg te brengen naar de creche of boodschappen te doen als het rotweer is. Ergens in de auto zit een lekstroompje. Op zich geen probleem af en toe een extra rondje bij het boodschappen doen is voldoende om dit te compenseren.
Daarom vorige week de motor proberen te starten, ging goed rond, maar deze sloeg niet aan, ook niet bij langer doorstarten. Hierdoor was de spanning in de accu echt te laag geworden om nog te starten. Vervolgens een paar dagen later met de andere auto voldoende opgepept tot 12,2V afgekoppeld, maar geen enkele reactie en het lampje van de startonderbreker knippert ook niet meer (Auto Watch 239TI met touchsleutel). Wel zag ik een paar keer een beetje geflikker bij het omdraaien van het contact, maar kon daar geen enkele logica achter vinden en dit flikkeren zie ik nu ook niet meer. Ook met hogere spanning 13,7V (andere auto erbij laten draaien) was er geen effect.

Heeft iemand dit probleem eerder gehad?
Kan de startonderbreker er zonder problemen tussenuit worden gehaald?

Ben benieuwd naar de reacties.....

Golfje voor de kids

Geplaatst door Golfje voor de kids (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het probleem lijkt dus inderdaad in de startblokkering te zitten, deze zal niet origineel zijn maar naderhand ingebouwt..

Als het goed is heb je ook een noodprocedure code waarmee jezelf het systeem kunt deactiveren, als je deze niet meer in je bezit hebt, kun je hem ook ertussenuit halen, je komt dan wel de draden aan het volgen, daar waar deze onderbroken word, als je die gevonden hebt haal je de kabels van de onderbreking ertussenuit en verbind je de 2 originele kleuren kabels weer met elkaar..

Dan werkt alles weer zonder onderbreking..

Gr Stefan

Golfje voor de kids (0), 14 jaar geleden

Ik heb de code niet meegekregen met de auto. Omdat de auto bij kennissen vandaan komt, die de startblokkering inderdaad achteraf hebben laten inbouwen, kan het zijn dat ik de code kan achterhalen. Als ik voor het deactiveren op de unit zelf moet zijn dan haal ik hem er het liefst meteen tussenuit. Hoe gaat het deactiveren in zijn werk?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dat weet ik even niet uit mijn hoofd..

Als hij dan ook nog een schema van de start-onderbreker heeft zou dat helemaal makkelijk zijn, even de kabels volgen, los halen en de originele weer met elkaar verbinden, dat werkt deze niet meer.

Meestal word hij onderbroken op 2 dingen, denk aan :

Brandstofpomp - ECU - Startmotor - Contactslot

Golfje voor de kids (0), 14 jaar geleden

Bedankt, ik ga hier komende week mee aan de slag!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.