Volkswagen Golf III : startprobleem

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 AAM

Hallo,

Mijn golf 3 cabrio heeft een vervelend probleem. Starten gaat lastig, vooral na enkele dagen te hebben stil gestaan slaat hij niet aan bij een buitentemperatuur van hoger dan een graad of 15. Wacht ik tot in de avond, wanneer het wat kouder is, dan start hij meteen. Zet ik hem echter uit, dan moet ik standaard een halve minuut tot een minuut wachten voordat hij weer aanslaat als ik probeer te starten. De startmotor draait rond, er is wel een vonk, er is wel benzine, er is geen enkel, symptoom bij het rijden. Eenmaal aan draait hij perfect, zowel stationair als hoog in de toeren. Auto weggebracht voor APK, en hun er naar laten kijken. Zij kwamen uiteindelijk bij de startonderbreker, hebben een stekker vastgezet, 200 euro aan uitzoekwerk lichter, maar hetzelfde probleem.

Als ik de auto elke dag pak heb ik meer kans dat hij het aanslaat, maar het probleem van het niet meteen starten na een stuk te hebben gereden is zo goed als altijd aanwezig.

Heeft iemand enig idee van wat hier aan de hand zou kunnen zijn?

timonia

Geplaatst door timonia (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jacob1985 (0), 10 jaar geleden

Heeft ie dan geen vonk of krijgt hij geen brandstof? Klink naar de ontstekingsmodule.

timonia (0), 10 jaar geleden

De laatste keer dat ik hem niet van zijn plaats kreeg had ik wel benzine en ook een vonk op de bougies, maar nog steeds sloeg hij niet aan. Van de ontsteking is zo'n beetje alles al vervangen, maar ik zal nog eens dubbelchecken.

Nu ik toch bezig ben met vragen. De kabel van het raammechanisme is gebroken, dus ik heb nu een nieuwe liggen, raammechanisme uit de deur gehaald, motor opengemaakt, want daarin moet ik de uiteindes van de kabel op het wieltje zetten. Nu vraag ik me alleen af of ik de de uiteindes helemaal om het wieltje moet wikkelen, iets dat me niet gaat lukken door de spanning die er op staat, of dat ik het werk ook aan de motor over kan laten door hem alvast gedeeltelijk op de het wieltje van de motor te draaien en hem vervolgens aan de stekker in de auto te hangen. Kan dit?

Zo ziet het er normaal uit:


[url=http://postimg.org/image/4vszf35w3/][img]http://s21.postimg.org/4vszf35w3/am_207_...[/img][/url]

kaleido 1 (1665) PRO, 10 jaar geleden

Nee , kost je het plastic wieltje.
Je moet even kijken waar het blokje je staat wat aan het raam komt , ik zet deze altijd in het midden van de geleider waar hij overheen loopt.
Dan dienen beide kabeltjes even ver om het rolletje heen te zitten.
Is er gewoon omheen te draaien , veren werken een beetje tegen , goed je best doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.