Volkswagen Polo Variant 1997: startprobleem benzinepomp-relais?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: AEE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Probleem: als ik met sleutel naar contact draai hoor ik de benzinepomp niet even aanslaan/zoemen. Alleen heel soms, onverwacht hoor ik de benzinepomp wel aanslaan/zoemen en dan start de auto ook gewoon en kan ik er lange ritten meemaken zonder problemen. Dan ineens start hij weer niet en moet ik het opgeven omdat ik de nieuwe accu niet wil uitputten. Voor ik het werkelijke probleem vond heb ik al het een en ander vervangen; bobine, bougiekabelset, verdeelkap, rotor en bougies. Als de motor eenmaal start dan loopt ie als een zonnetje. Pomp lijkt in orde want hij rijdt prima, zekering is ook goed. Ik kom uit bij het relais? Weet iemand een mogelijke oorzaak en aanpak?

Arvith

Geplaatst door Arvith (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bert klein (75) PRO, 1 jaar geleden

Kontactblokje contactslot al vervangen

Arvith (0), 1 jaar geleden

Nee, nog niet aan gedacht. Morgen komen er drie nieuwe relais, ook voor brandstofpomp. die zal ik dan vervangen en zien of dat effect heeft. Kan ik weer iets elimineren. Zo zie je maar, één ding van de lijst en gelijk weer één ding op de lijst; het contactblokje! LOL

Arvith (0), 1 jaar geleden

Ik heb inmiddels op marktplaats een Haynes repair manual gekocht voor modellen '94 - '99, dat verwacht ik donderdag of vrijdag. Dan kan ik misschien uitpuzzelen hoe en wat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.