Volkswagen Polo 2003: Tikkend geluid koude motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: BBY, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Ik hoor soms niet altijd een tikkend geluid bij de motor als hij stationair draait dit lijkt zover ik kan bepalen uit de buurt van de vsnaar te komen maar hoor ook vaak dat deze model motor vaak de beruchte "kantelende zuigers heeft ? " Hoe weet ik dit zeker ? Ben niet erg technisch en de garage neem aan dat die het dan ook wel eens gehoord moet hebben heeft er nooit wat over gezegd hebben jullie enig idee ? En kan het kwaad ?

Geplaatst door

Jeroen t (0)

al 7 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Tikkend geluid kan klepstoter zijn. Kantelende zuigers komt inderdaad veel voor bij deze motoren, maar dan hoor je meer een klakkend geluid. Ook gaat hij dan olie gebruiken maar kan op zich geen kwaad.

Dankje voor je snelle antwoord hij verbruikt wel wat olie tussen aanhalingstekens al moet ik zeggen dat het niet schrikbarend is voor zover ik weet ongeveer 1 liter in 9 maanden om en na bij en rij toch al gauw 30 tot 40 km per dag ik weet niet of ik hier een geluidsopname kan plaatsen anders neem ik het even op het geluid

Jeroen t 0

1 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.