Volkswagen 1.6 benzine: Startprobleem c q slecht staionair lopen en zo loopt ie weer

Bouwjaar: 1998

Help!!!!
Hallo een vriend van mij heeft een probleem met z,n Golf 1.6 benzine bouwjaar 1998 wat zich bij grote regelmaat oftewel steeds vaker voor gaat doen en zo weer dagen niet en ook als ie bij de garage staat doet ie het goed.
Soms als je de auto start maakt ie een schrapend bijgeluid slaat wel gelijk goed aan .
De volgende keer of dag ,als je weg wil slaat ie niet gelijk aan . is het net of ie geen benzine krijgt of meschien wel te veel? je moet in iedergeval lang doorstarten en als ie dan loopt het gas erophouden anders slaat ie af.
Soms onregelmatig stationair lopen tussen de 500 en 1100 toeren.
Ga je de volgende dag weer weg en hij heeft goed gestart rijd ook goed weg maar na ongeveer 5 of 6 km auto is dan al warm, en je moet stoppen voor een stoplicht of afremmen voor een bocht slaat ie ineens af maar start dan weer wel gewoon .Wie weet waar ik zoeken moet Ik ben niet onkundig met auto,s heb wel vrienden in het autobedrijf werkzaam de auto is op de computer geweest en uitgelezen geen foutcode,s e.d.alvast bedankt voor de aandacht van dit probleem als ik reactie,S ontvang en ik heb nog niet gereageerd dan ben ik op vacantie want als het weer omslaat ga ik weg groeten Ger

g.ter

Geplaatst door g.ter (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

H&k (0), 19 jaar geleden

zomaar wat ideeën:
beluchting van de tank verstopt
Benzine filter vuil, of brandstofleiding verstopt.
luchtfilter vuil.
Ergens een vacuumslang los....valse lucht....

g.ter (0), 19 jaar geleden

Hallo ik heb het probleem nog steeds en er is ook nog geen passende oplossing aangeboden. Verder is er maar 1 iemand geweest met een tip maar helaas was die niet van die aard dat het probleem nu opgelost is hopelijk komt de oplossing nog zodat een ander er ook nog wat aan heeft vgr.G etr Heijden

H&k (0), 19 jaar geleden

Het schrapende bijgeluid lijkt mij een ander probleem als de rest.....
Het wel niet aanslaan gas erop zou koppakking kunnen zijn...of:
Bougies goed? En vooral de bougiekabels goed??

g.ter (0), 19 jaar geleden

Okee,alvast bedankt voor je reactie. Het variabele toerental stationair doet ie ook maar af en toe zou dus inderdaad wel eens de bougiekabels kunnen wezen die over liggen te slaan het zijn de eerste kabels nog. en zitten er dik 150000km op.
verder heb ik nog gelezen op deze site dat er een bepaald starttoertal van de startmotor nodig om aan te slaan dat er een modifikatie van de startmotor is om dit probleem op te lossen het schapende geluid zal ook wel uit de startmotor komen .Weet je ook toevallig hoelang de orginele bougie,s van de VW meegaan.
Kan ik de bougiekabeles nog doormeten met een multiemeter?
en hoeveel weerstand mogen ze dan hebben ? of is het gezien de km stand gewoon vernieuwen? Groeten Ger.

H&k (0), 19 jaar geleden

Dat van dat starttoerental wist ik niet. Maar het verklaart een hoop, als de startmotor schraapt en dat toerental niet haalt.
Als de motor even gelopen heeft, slaat ie makkelijk aan, ja want dan draait de startmotor lekkerder, en het blok werkt ook goed mee. Kan de accu de startmotor nog wel goed aan??? Als de accu slecht is, trekt de startmotor alle stroom weg en blijft er niks over voor de boordcomputer, dus gaat ie niet lopen.
En een startmotor die niet op gang komt door te weinig stroom, klinkt ook niet lekker.
Bougiekabels moeten soms vervangen worden doormeten heeft weinig zin. Een meetstroompje gedraagt zich anders als de stroomstoot voor de vonk.

Succes

g.ter (0), 19 jaar geleden

Vandaag even geinformeerd hoelang de bougie,s er al inzaten en dat is dus 40000 km lijkt me knap tijd worden om te vernieuwen.
en ga dat dus eerst doen als het afslaan cq onregelmatig lopen weg is word de volgende stap startmotor en of accu alvast bedankt voor je hulp je hoort nog van me hoe het afloopt.
Zal wel volgend weekend worden. Groeten en bedankd Ger.

g.ter (0), 19 jaar geleden

Hallo H&k zoals het zich laat aanzien is het probleem met 4 nieuwe bougie,s verholpen . Deze zaten er inmiddels al 50.000 k.m. in bedankt voor je hulp groeten Ger .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.