Volkswagen Golf IV: uitvallen van de motor tijdens het loslaten van het gas/kopp

Bouwjaar: 1998

Beste mensen,

Mijn golfje reed heerlijk, totdat deze spontaan begon uit te vallen bij het loslaten van het gas gecombineerd met het koppelen (sckakelen voor een bocht of afremmen. Tevens geeft dit nog wat bijverschijnselen: nl. onregelmatig stationair lopen, af en toe drukverlies bij het optrekken en na het starten zeer laag stationair lopen ( +/- 400 tpm terwijl dit +/- 700 tpm zou moeten zijn). Hij heeft aan een computer gehangen en die "zei" dat het een massa storing was die veroorzaakt werd door de MAP-sensor, en het brandstofpomprelais zou ook problemen veroorzaken. Nu heb ik beide dingen laten vervangen en nu valt ie nog steeds uit, heeft er iemand een idee want als zelfs de computer het niet meer weet...

Luc6664

Geplaatst door Luc6664 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat voor motor zit erin,motorcode?

MAP-sensor kan aanduiding dat ie een vacuüm lekkage heeft of een distributie timming die niet helemaal goed staat.

Slang naar vacuümbekrachtigging kan weleens gescheurt zijn en trekt hierdoor valse lucht,maar dit hadden ze toch moeten horen.

Kan iets kleins zijn,maar kan in sommige gevallen wel een zoekplaatje worden.

Brandstofrelais had hier trouwens niks mee te maken.

Luc6664 (0), 19 jaar geleden

Er zit een 1.4i 16v motor in (motorcode, waar kan ik die vinden?) , de slang van de vacuumbekrachtiging is ook al nagekeken maar dat was het ook niet. Nu gaan ze de computer nakijken ( 12v naar 5 volt omvormer van de MAP sensor) en de bedrading van de computer. De computer is al meerdere malen reset en de fabrieksinstellingen zijn opnieuw erin geladen. Nu maar hopen dat de computer niet kapot is... :(

alexander242 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zal ze toch adviseren om de spanner v.d distributieriem eens te controleren.Heb deze klacht ooit eens gehad en toen bleek dat ie defect was.

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

hoeveel km veel de motor gelopen?

Luc6664 (0), 19 jaar geleden

de motor heeft +/- 94000 gelopen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.