Volkswagen Golf IV (1.6) 77kw: Trekt naar rechts

Bouwjaar: 2001

Sinds ik mijn golf IV heb gekocht trekt hij naar rechts. Er zaten nog de originele velgen onder de auto. Binnen de garantie periode ben ik nog aantal malen teruggeweest naar de Seat dealer (daar heb ik de auto gekocht) om deze uit te laten lijnen, maar tot op heden is het probleem nog niet opgelost.
Inmiddels heb ik er 17inch velgen onder laten zetten door een bandenspecialist en die ontdekte dat mijn voorste draagarmrubber geschuurd was. Ik ben teruggegaan naar de Seat dealer en hij heeft deze vervangen. Maar het probleem is nog steeds niet opgelost. De auto stuurt zwaar en trekt nog steeds naar rechts. Ik word er een beetje moedeloos van.

Wat kan hier de oorzaak van zijn ??

Rick

RWS

Geplaatst door RWS (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sequence (0), 19 jaar geleden

Heb je het uitlijnrapport gezien ? Als dat in orde is kan het niet aan de sporing liggen. Dan zou ik het in de aandrijving zoeken, misschien iets met het differentieel ?

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

het zware sturen kan veroorzaakt worden door combinatie wielen en banden, ik neem aan dat je brede banden hebt en je wiel is groter en komt automatich iets meer naar buiten te staan. dit kan het zware sturen veroorzaken. maar dit staat los van het trekkern in het stuur. heb je niet te doen met een schade auto?

RWS (0), 19 jaar geleden

Ik ben inderdaad bang dat het een schade auto is.......
Mijn bandenmaat is 215/45ZR17. De Seatdealer geeft continu de schuld aan de bredere banden. Alleen heeft mijn schoonvader ook een golf IV met precies dezelfde bandenmaat; deze auto rijdt wel goed en stuurt licht.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

zelfde maat banden zegt nog niks over het zware sturen, merk van een band heeft hier ook invloed op, als de auto goed is uitgelijnd en je gaf al aan dat hij het met de standaard wielen ook deed, dus je kunt de brede banden uitsluiten. moet het trekken over zijn. is dit niet het geval dan moet je verder zoeken zoals sequence al zegt, diferinteel. is dit ook allemaal goed? dan vreest ik het ergste. succes

joepiejan (0), 19 jaar geleden

klein trucje: meet je wagen op de brug eens kruislings op,dus van een rechter voorpunt naar een linker achterpunt en van l.voorpunt naar r. achter. mag niet meer dan 10 mm verschil inzitten, anders is wagen slecht gemaakt na schade.
succes Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.