Volkswagen Polo: Startproblemen bij koude motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 D

Hallo mensen,

Ik heb al een hele tijd een probleem met mijn Polo.
Als ik mijn auto 's ochtends wil starten dan komt hij moeilijk op gang, eerst hoor je hem rondgaan maar niet aanslaan, bij poging 2 gaat het altijd goed! Alleen er komt dan wel een stinkende rookpluim uit de uitlaat.

Heb al van alles geprobeerd, omdat ik eerder al een probleem had dat de hele auto schokte met starten en rammelend geluid maakte, garage heeft toen distributieriem nagekeken en op tijd gezet.
Toen nog steeds hetzelfde, later vliegwiel vervangen. En nu heb ik dus alleen nog dit probleem.

Wie kan mij helpen? Aangezien mijn garage eigenlijk ook al van alles geprobeerd heeft?

Bedankt alvast!

jackplug

Geplaatst door jackplug (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

ha jaap, vliegwiel vervangen voor slecht starten ?? wat is er nou precies vernieuwd?? Denk eerder aan gloeiproblemen of een lekkage in je brandstofsysteem.

ik zien het wel groet thijs

jackplug (0), 16 jaar geleden

Vliegwiel is vervangen toen er destijds een storing was dat de motor een rammelend geluid maakte tijdens het starten, echt een geluid van staal op staal zeg maar.
Maar dat staat verder los van de storing die ik nu heb.

Maar in ieder geval bedankt voor de reactie, gloeiproblemen? moet ik dan denken aan nieuwe gloeibougies?

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Jaap, Gloeibougies gaan wel eens stuk en de gloeizekering ook, als je het zelf kan even meten of je spanning heb tot op je gloeibougies. Daarna de gloeibougies testen. Maar nogmaals een brandstofprobleem kan het ook zijn(lekke retourslangetjes)

Groet thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.