Volkswagen Golf Cabriolet 1994: Startproblemen met contactslot

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AAM, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 55

Sinds een aantal dagen is het steeds erger geworden. Eerst moest ik redelijk lang de startmotor laten draaien voordat de motor aansloeg en de sleutel losgelaten kon worden. Nu is het probleem erger en moet ik 10x de motor starten voordat ik de sleutel kan loslaten en de motor blijft lopen. Zowel koud als warm, reservesleutel nog niet geprobeerd. Het lijkt soms als ik de sleutel naar rechts gedraaid hou de motor normaal blijft lopen (en volgens mij de startmotor stopt) maar zodra ik loslaat valt die stil, zelfs een flinke dot gas helpt niet. Iemand een idee?

Update: reservesleutel zelfde probleem. Echter heb ik een oplossing gevonden door sleutel zo lichtjes weer naar links te draaien zodat de startmotor stopt, gas te geven en na waar je m normaal loslaat snel tikje terug naar links doet. Lijkt alsof het punt waarna je de sleutel normaal loslaat er geen contact meer is (ook geen controlelampjes) en dat punt verschoven is. Contactpunt voor ontsteking is ook vreemd. Denk dus dat het contactslot aan vervanging toe is? Of is er een simpelere oplossing?

woutertje120

Geplaatst door woutertje120 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Siem Bijman (140) PRO, 2 jaar geleden

Is hoogstwaarschijnlijk het elektrische gedeelte van het contactslot. Is los te vervangen, dus het hele contactslot ( mechanische gedeelte ) hoef je niet te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.