Volkswagen Golf Cabriolet 1997: Startproblemen nat weer

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ABS/ADZ, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 66

Beste allen,
Mijn golf cabrio uit 1997 heeft af en toe startproblemen. Wanneer het een nacht hard heeft geregend, start hij moeilijk. Bij het omdraaien van de sleutel slaat wel de startmotor aan maar niet de motor. Het rare is, je kan er wel heel zacht mee rijden, in R of 1. Soms slaat hij dan aan wanneer je een klein stukje rijdt. Maar vandaag niks. Ik krijg hem met geen mogelijkheid gestart. Heeft iemand enig idee hoe het komt en hoe het opgelost kan worden?
Mvg

Pboers

Geplaatst door Pboers (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1590) PRO, 2 jaar geleden

Er ligt dacht ik een computer in de paravan, als deze verstopt zit , komt de computer in het water te liggen met alle gevolgen van dien .

Pboers (0), 2 jaar geleden

Bedankt voor uw antwoord. Kunt u het nog iets beter uitleggen? Ik weet niet wat een paravan is. Bovendien heb ik hem vaak wel kunnen starten na nat weer, dus ik denk niet dat er iets echt onder water staat. Met warm weer heb ik nooit startproblemen

kaleido 1 (1590) PRO, 2 jaar geleden

Onder de voorruit zit een bak waar ook je ruitenwissermotor in zit , daar zou dan die computer moeten zitten.

Siem Bijman (140) PRO, 2 jaar geleden

"Het rare is, je kan er wel heel zacht mee rijden, in R of 1. Soms slaat hij dan aan wanneer je een klein stukje rijdt. ".

Wat bedoel je hier mee? Als je motor niet aanslaat kun je er volgens mij ook niet mee rijden toch? Of start hij wel en slaat ook aan maar komt de motor niet op toeren?

En wat Kaleid bedoelt is dat de computer door vocht intern een corrosie heeft op de printplaat dat met vochtig weer dit veroorzaakt en met droog weer deze verbinding nog net iets beter contact maakt en dan wel goed aanslaat. Is iets wat vaker voorkomt namelijk.

Pboers (0), 2 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie. Nee dat is juist het rare, de motor slaat niet aan, maar een paar meter rollen lukt wel. Ik snap daar ook niks van. Kan ik dat checken, van die computer?
Mvg

lange-frans (0), 2 jaar geleden

heb het idee dat de bendix van je start motor vast zit/defect is.

lange-frans (0), 2 jaar geleden

of draaid je motor juist wel rond tijdens starten ......je omschrijving is erg onduidelijk en verwarrend.

check

Beste antwoord, geplaatst door Pboers (0), 2 jaar geleden

Dank allen, het is opgelost. De verdeelkap bleekt versleten te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.