Volkswagen Bora: Start/toeren probleem Bora

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Een aantal weken geleden heb ik voor mijn vriendin een Bora gekocht.Auto leek op het eerste gezicht prima in orde, alleen het stationair toerental schommelde wat licht heen en weer.Later bleek ook dat de motor niet lekker boven de 5000 toeren komt(niet getest bij aanschaf).Vervolgens heb ik hem laten uitlezen, waar uit kwam dat er een storing in de hall voeder ( G40 ) zit. Hierna heb ik zelf het gasklephuis schoongemaakt + bougies vervangen.Stationair liep hij al een stuk beter, maar hoge toeren maken lukte nog niet goed.Tot een 2 weken geleden starte hij probleem loos,alleen na een nacht van flinke regen kregen we hem 's morgens niet meer aan de gang, wat bleek, hij vonkte niet meer.Omdat het steeds slechter weer werd hebben we hem naar een schuur gesleept en binnen gezet, alles na gelopen maar konden niets vinden.Na een uur of 2 nog een keer gepropeerd te starten en tot onze grote verbazing vonkte hij ineens(?)Ik denk omdat binnen de verwarming aanstond, misschien ergens vocht heeft gezeten.....de dagen hierop starte hij weer normaal (ook na flinke regenbuien).Vervolgens starte hij 's morgens niet..toen heb ik een straal kacheltje onder de motorkap gelegd, en na een +- 15 min starte hij weer.En nu komt het grote probleem, 3 dagen geleden reed ik in de stad, schakelde terug naar de 2 voor een bocht,toen ineens de motor volledig uit viel.Auto vervolgens naar huis gesleept, en we zijn nu al 3 dagen aan het verwarmen etc,maar hij wilt echt niet meer vonken.Aangezien het op dit moment naar de garage brengen van de auto waarschijnlijk een duur grapje wordt, vraag ik me af ofdat jullie misschien iets weten.....alvast bedankt!

Frankk1209

Geplaatst door Frankk1209 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Misschien toch maar eens die hall-gever (G40) vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.