Volkswagen Passat: stationair afslaan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: AGG 2.0 8v 85 KW

Vanwege onregelmatig stat. loop waarbij motor soms ook afsloeg heb ik het gasklephuis gereinigd en weer laten inleren. Na schoonmaak ging stat. toerental omhoog naar ca. 1400 rpm en nog steeds onregelmatig.Het inleren maakte ook geen verschil.------Er van uit gaand dat zonder gasgeven de gasklep gesloten moet zijn heb ik de luchtspleet tot nul gereduceerd. Nu is het weer zoals het begon, stat. onregelmatig en meestal afslaan.----Is het nu zo dat de magneetklep absorptie koolfilter volledig de stat. lucht regelt en dus mogelijk stuk is of klopt mijn gedachte misschien niet.----Uitleg over de exacte werking is welkom.

Henri4475

Geplaatst door Henri4475 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je ook de leerwaarden gewist voor het inleren?

-Ga naar motor.
-Ga naar aanpassing.
-Toets 00 en bevestig.
-Einde functie.
-Contact even uit en dan weer aan.
-Weer naar motor.
-Dan naar basisafstelling.
-Toets dan 098 of 060 in.(moet "adp loopt" zien)
-einde.
-Contact even uit.
Dan zou hij goed ingeleerd moeten zijn

Henri4475 (0), 16 jaar geleden

Inleren is gedaan bij VW Century garage, daar moet ik toch van op aan kunnen. (Advies is nieuw gasklephuis proberen, weten het niet zeker.) Heb net de stekker van de magneetklep absorptie filter losgetrokken en gemeten tijdens starten. Er gaat geen led knipperen. Dus of bedrading of ECU. Wat is nu de magneetklepfunctie. Verder valt me op dat op contact de stappenmotor in het gasklephuis zich voortdurend laat horen. Aan/uit aan/uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.