Volkswagen Passat: Temperatuurled probleem.

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: RP

Temperatuurled probleem.
Door een sluiting in de verlichting onder de motorkap ziin de relaiskast, draadboom naar de lichtschakelaar in het dashboard en de draadboom onder de motorkap geheel aan elkaar gesmolten.
Na het vervangen van de kabelboom (oude kabelboom had slechts bedrading (2 draads) om de fan op een vaste stand te laten lopen. De nieuwe kabelboom heeft een extra draad voor naloop op halve snelheid. Er is echter geen extra relais gemonteerd.), de zekeringkast en de verlichtingschakelaar met bedrading in het dashboard ontstond het volgende probleem.
Bij het op contact zetten werkt alles normaal. Na het starten gaat het temp-ledje netjes uit. Na ca 1 min gaat het ledje echter knipperen alsof de temperatuur te hoog oploopt.
Voorheen zijn de radiateurschakelaar (tbv de koelfan) en de temperatuur sensor al vervangen. De temperatuurmeter geeft goed aan en ook de fan slaat op tijd aan. Op het waterspruitstuk zitten een zwarte en een blauwe sensor. Beide zijn al vervangen.
Wat kan hiervan nog een oorzaak zijn?

Ruud10657

Geplaatst door Ruud10657 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kps (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij een passat van dit bouwjaar treedt er vaak een storing op in de printplaat van het instrumentenpaneel.
Deze is dan ergens onderbroken,meestal moeilijk te zien waar,soms bij de constanthouder(klein zwart apparaatje op je printplaat met drie pootjes)

Hierdoor gaat het controlelampje knipperen omdat een fout of geen signaal binnenkomt bij het regelapparaatje dit in de printplaat geintregeerd zit.

Je zult het instrumentenpaneel moeten demonteren om dit te kunnen controleren.

KPS

Ruud10657 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo kps,

Bedoel je de spanningsstabilisator die ook voor de brandstofmeter en de temperatuurmeter zit? De temp meter geeft namelijk wel juist aan.

kps (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Ruud,

Die bedoel ik inderdaad,maar als de meters goed aangeven zal die incl. de aansluiting wel goed zijn.

Kan ook nog de koelvloeistofpeilsensor(indien aanwezig)in het koelvloeistoftankje zijn.
Vervanging helpt soms maar soms ook niet,het kan dan alsnog de printplaat cq het regelapparaatje in de printplaat zijn.
Dit los je helaas alleen op door de complete printplaat te vervangen.

KPS

Ruud10657 (0) PRO, 16 jaar geleden

Aan de vloeistof sensor had ik nog niet gedacht. Vloeistof staat wel op niveau.
Als de klant weer terug is zal ik dit ook checken.
Bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.