Volkswagen Golf I : Stationair toerentalregelaar

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine

Hoi,

Voor mijn Golf 1 cabrio zoek ik een stationair toerental regelaar. Tenminste... dat neem ik aan? Wanneer ik afrem en de koppeling intrap, slaat de motor af. Gisteren heb ik de ANWB gebeld. De monteur heeft de STR eruitgehaald en schoongemaakt. Toen liep de motor weer stationair. Helaas was het vanmorgen weer raak. Constant afslaan.

Ik heb inmiddels (vrijwel) alle wegen bewandeld maar niemand kan mij aan deze regelaar helpen. Helaas heb ik het onderdeelnummer niet.

Is er hier iemand die mij kan helpen?

Alvast bedankt!!!

Gr. Vanessa

NessieB

Geplaatst door NessieB (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (2050) PRO, 9 jaar geleden

Er zit een electrische klep in jou carburateur , daar zit een draadje aan , als je de auto op contact hebt staan , moet deze klep tikken als je het stekkertje er af en op doet , hoor je niks is hij defect.
Anders carburateur zelf eens goed schoon maken.
Rubberen voetpakking wil ook nog wel eens sneuvelen.
Boven de 1000-1100 toeren wordt deze klep omzeilt.

NessieB (0), 9 jaar geleden

Hoi Kaleido,

Dank voor je uitgebreide uitleg. Helaas heb ik zelf niet zo heel veel verstand van het motorische gedeelte maar via Keverparts ben ik in contact gekomen met iemand die zichzelf een "Golf-1-ofiel" noemt. Ik kan morgen bij hem terecht.

* Wordt vervolgd *

C.Jonker (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat ferrie omschrijft is heel goed mogelijk want zonder dat klepje gaat er een kanaaltje dicht en zal de motor afslaan..
Heel simpel dingetje en makkelijk te controleren.
Ik neem aan dat het om de beruchte pierburg 2e carburateur gaat... Dan zou ik zeker een specialist raadplegen anders kun je er helemaal dol van worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.