Volkswagen Golf III : Vreemde gluiden bij +/- 70km/h

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Al lange tijd (jaren) een geluid in de auto zitten.
Ik heb er lang geen aandacht aan geschonken omdat het slecht incidenteel voor kwam. tegewoordig vaker... eigenlijk altijd.

Vanaf ongeveer 70km/h komt er een "oew" geluid.. vermoedelijk onder de motorkap vandaan.
Het is geen constant geluid, af en toe hoor je ineens "oew.." en dan "oew... oew" met willekeurige intervallen snel en langzaam, 1x of meerdere keren.

Eerst gedacht dat het iets met de pneumatiek van de deurontgrendeling was... maar die zit achterin. Het klinkt als zoiets, een vacuum ventiel ofzo. geenzins schurend of aanlopend geluid.

Onder de 70 komt het niet. geen verandering van geluid (harder, vaker oid) niet als ik sneller rijd. Dus op de snelweg gaat hij ook door.
Soms stopt het een paar minuten, half uur, dan zonder aanleiding begint het weer,
Wat geprobeerd te spelen met gas, toeren, sturen, remmen ect maar daar lijkt het allemaal niet in te zitten. dus waarschijnlijk niet motorisch.

Hoop dat dit een beetje duidelijk omschreven is.

iemand enig idee?
Is er iets van een pomp oid die bij +/- 70 aanslaat?
Ter info. geen airco en andere fratsen in de auto (160.000km)

markuitarnhem

Geplaatst door markuitarnhem (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 9 jaar geleden

Kom het geluid voor als je gas geeft om op te trekken, bij een constante snelheid of gas los laten? Evt kun je het op een brug proberen te laten opkomen. Met een monteur eerst rijdend(normaal) dan op de brug onder of naast de auto die meeluistert. Dus auto op de brug, snelheid maken en situatie nabootsen dat geluid doet voorkomen. Met de linkervoet licht op de rem drukken om weerstand in de wielen opbouwen bij bereikte snelheid
.

markuitarnhem (0), 9 jaar geleden

Hallo Voyager,

Geluid komt voor boven de 70. of ik nou veder accelereer, of constant rijd, gas los laad. altijd.
Ik zal idd wel even ergs de brug op moeten.
Ik dacht wellicht dat iemand het zo weet...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.