Volkswagen Polo: Steeds trillend stuur

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 AUD

Ik heb een probleem met de polo. Het is een 6N2 model met 1.4 AUD motor blok bj 2001. Het stuur trilt steeds vanaf 100 - 140 km/u. Ik heb al vier nieuwe banden gemonteerd ( conti's eco 3 banden) en de auto laten uitlijnen. Ik weet dat het zeker goed zit. Allen banden zijn netjes gebalanceerd en ook uitgelijnd. Aan twee maal aan toe. Helaas trilt het stuur nog steeds. Ik heb ook naar de rubbers gekeken rond om en alles ziet er netjes en niet versleten uit. Helaas trilt het stuur nog. Wie kan me verder bij helpen met deze complexe probleem. Mijn dank is groot.

stingerdsi

Geplaatst door stingerdsi (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

het is vaak een zoekplaatje... in sommige gevallen kan trilling voortkomen uit de aandrijflijn metname de aandrijfassen (homokineet)

paul,

stingerdsi (0), 17 jaar geleden

Zo vermoede had ik ook. Dat het misschien aan de aandrijf assen zitten. Tijdens te draaien van de voorwielen hoorde ik geen rare of slepend geluid. Zelf met snel en langzaam draaien. Ik heb de auto ook op de brug gezet en de wielen proberen te kantelen. Ik voelde geen speling inzitten. Kan het misschien aan de draag arm rubbers zitten? Als zien ze er goed uit.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

daar kan het aan liggen ja, die draagarm rubbers.. maar dit is wel te zien als ze gescheurd zijn.

ik weet niet tot hoever de aandrijfassen gelijk zijn aan het eerste type 6n, volgens mij zijn deze identiek... bij de eerste type's 6n komt het nog weleens voor dat de buitenste homokneet voor gekke dingen gaat zorgen zoals trillen/schudden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.